29 Март 2024, 17:47 Днес (12) | Вчера (11)

Стартира кампанията по "Гражданска отговорност"

01 Декември 2003 в-к "Новинар" по статията работи:
A+ A-

Застрахователите привличат клиенти с отстъпки при сервиз и пътна помощ

Отстъпки при сервизни услуги и помощ на пътя са най-честите бонуси за шофьорите при тазгодишните продажби на застраховка "Гражданска отговорност". Повечето дружества стартират кампаниите си в началото на месеца.
Застраховката е задължителна за всички собственици на автомобили. Тя се сключва до края на годината и важи за следващата. Заради малкия процент продадени полици в редовната кампания обаче отстъпките и бонусите на повечето дружества вече важат и през януари.
Компаниите нямат право да продават полицата на по-ниски цени от определените със заповед от застрахователния надзор. Затова практика е полицата да се предлага с различни екстри, за да се привлекат повече клиенти.
Полицата на ДЗИ осигурява преглед на колата в СБА само срещу държавна такса от 3 лв. При инцидент на пътя съюзът предлага 25 км безплатна помощ и целогодишна отстъпка от 20%. Осигурява се и отстъпка от 5 до 15% за покупка на гуми. Клиентите ползват 10% отстъпка по "Автокаско", "Карго", "Отговорност на превозвача" и 15% по "Злополука на лицата в МПС". И тази година се предлага дебитна карта на Росексимбанк. При купуване на полица от бензиностанциите на "Екопетролеум" се предлага карта за зареждане на горива с 5% отстъпка.
"Гражданска отговорност" в "Орел" осигурява 25% отстъпка по "Каско" до края на януари. След това тя може да се запази, ако се депозират 100 лв., които се приспадат от цената. До 6 лв. струва годишният преглед на колата. Клиентите в София, Пловдив и Плевен ползват и 10% отстъпка при сервизни услуги и 5% при купуване на гуми в центровете "Радиал".
Преглед на колата до 10 лв. предлага "Евро Инс". Плащането на застраховката може да се разсрочи на две вноски. Ако купите полицата от бензиностанциите на "Шел", тя ви носи 100 смарт точки.
Клиентите на "Армеец" ползват безплатно технически преглед и пътна помощ. Дружеството предлага 5% отстъпка по "Каско", а по другите доброволни застраховки намалението е 20%. Получавате и безплатна дебитна карта от ЦКБ. До 20% е отстъпката по доброволното ниво, ако подновявате полицата, пенсионер сте, застраховате над 10 коли или сключите застраховка до края на годината.
Пътна помощ с 20% отстъпка предлага "Бул Инс". Клиентите ползват намаление между 10 и 30% при годишния технически преглед, както и услуги на преференциални цени в сервизи, партньори на дружеството в страната.
До 10% отстъпка по всички застраховки ползват сключилите "Гражданска отговорност" в "Европа" до края на годината. С полицата се издава талон, който дава право на безплатен технически преглед или на покупки за 5 лв. в определени бензиностанции и магазини.
Безплатен технически преглед за леки автомобили, както и гуми с отстъпка предлага "ЗК Левски Спартак". Застрахованите имат право на 20 км безплатна пътна помощ, а горницата се плаща по преференциални цени. С 10% отстъпка се продават пакети за "Гражданска отговорност", които включват заедно и поотделно "Каско" и "Домашно имущество". Компанията дарява средства от всяка полица "Гражданска отговорност" на БЧК.
"Юпитер" предлага безплатна пътна помощ и технически преглед. При сключване на "Гражданска отговорност" клиентите ползват 20% отстъпка по полиците "Пожар и природни бедствия" и "Злополука", както и 10% отстъпка по полиците "Каско" и "Щети на имущество". След края на март компанията предлага краткосрочна тарифа, като за всеки месец до края на годината се начислява по 1/12 от цената на полицата. Условията на "Булстрад" ще бъдат обявени днес.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8091
GBP 2.4796 2.4887 2.2872
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив