19 Април 2024, 03:31 Днес (0) | Вчера (11)

Киберексперти със съвети към здравните институции в условията на COVID-19

23 Март 2020 17:11 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 23 март 2020, 17:19

Една от най-големите европейски компании, специализирани в разработката на антивирусен софтуер, посъветва здравните институции да съблюдават добрите практики в кибер-защитата и да внедрят възможно най-скоро адекватни мерки, за да се защитят от киберзлосторници в условията на пандемията от COVID-19. Компанията препоръчва следването на пет основни решения.
1) Планирайте основно обучение по въпросите на киберзащитата за повишаване на информираността, както на медицинския персонал, така и на служителите в администрацията. Обучението трябва да обхваща най-съществените практики като сигурни пароли и акаунти, електронна поща, използване на USB устройства, компютърна сигурност и безопасно сърфиране в интернет. Обяснете на персонала на болницата, че съществува нарастващ риск от киберпрестъпления, насочени към ИТ системи в здравеопазването.
2) Сега е важно да проверите защита на болницата, да се уверите, че мерките са актуални, а софтуерът е конфигурирано правилно и покрива устройствата на всички служители. Включете защитна стена, за да активирате защита от заплахи, идващи от интернет. Решението за сигурност трябва да осигурява защита от рансъмуеър, тъй като това представлява една от често срещаните заплахи за медицинските организации.
3) Уверете се, че всички медицински апарати са правилно конфигурирани и актуализирани, като например медицински вентилатори с мрежови възможности. Ако има вероятност броят на такива устройства да се увеличи бързо, разработете специална процедура за бързо инсталиране и конфигуриране на всички нови устройства.
4) Някои болници спешно наемат нов персонал, което означава увеличаване на броя на крайните точки, включително личните устройства на новите служители. Това може да попречи на контрола върху корпоративните ИТ системи. По тази причина ИТ експертите трябва да обърнат специално внимание на добавянето на защита към тези нови устройства. По-добре е предварително да имате профили за сигурност, политики за сигурност и лицензи, за да добавите нови устройства, когато е необходимо.
5) Уверете се, че настоящите ви решения за сигурност позволяват поръчка на достатъчно лицензи за увеличаващия се брой устройства.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив