29 Март 2024, 11:55 Днес (5) | Вчера (11)

Балкан Сървисис e лидер при внедрителите на Business Intelligence у нас

29 Октомври 2013 13:58 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 30 октомври 2013, 10:03
под лиценза на creative commons

Компанията е с близо четири пъти по-добри показатели пред втория участник в този сегмент, сочи последното проучването на агенцията CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co. за пазара на BI в България

Българската консултантска компания Балкан Сървисис заема първото място с осезаема преднина при внедрителите на BI (Business Intelligence) системи у нас. Това става ясно от изследването на пазара на софтуер за бизнес анализи в България, осъществено от независимата агенция за пазарни и бизнес проучвания CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co. Според него, показателите на Балкан Сървисис са близо четири пъти по-добри от тези на следващия участник. Компанията има 51% пазарен дял при внедряванията в средни корпорации така и 26% при тези в големи фирми. Освен това тя е пазарен лидер по брой внедрявания на Business Intelligence системи във всички изследвани секторите: услуги, търговия и финансовия сектор.

Проучването включва информация за проекти, реализирани в частни компании, както и за тенденциите в различните икономически сектори. Не са включени проекти в държавната администрация.

"Внедрихме първото QlikView още преди да излезе регистрацията на Балкан Сървисис и си поставихме за цел да бъдем лидери в този нов и бързо развиващ се пазарен сегмент – софтуера за бизнес анализи. Инвестирахме дългосрочно в специалисти, маркетинг и най-вече в референции от клиенти постигнали забележителни успехи. За настоящата ни водеща позиция на пазара допринесе и значителният ни предишен и настоящ опит с различни ERP и CRM системи." обяснява Филип Мутафис, управляващ партньор в Балкан Сървисис.

“Системите за бизнес анализи (Business Intelligence) не случайно са сред най-бързо развиващите се софтуерни сегменти през последните години. Те позволяват на компаниите да оптимизират своята дейност, да повишат значително ефективността си и да измерват ключовите показатели за производителност на дейността си. Тези предимства гарантират, че Business Intelligence пазарът ще продължава да се развива с бързи темпове през следващите години и настоящото първо място на Балкан Сървисис ни позиционира много добре в перспектива“ - посочва Владимир Рашев, който също е управляващ партньор в компанията - „Балкан Сървисис не само е лидер при внедрителите на системи за бизнес анализи, а също е и първата фирма, която активно въвежда този тип решения в образованието. Чрез дългосрочното си партньорство с български университети, ние спомагаме за развитието на следващото поколение специалисти в сферата на Business Intelligence и съответно – за развитието на целия пазар.“

Балкан Сървисис ООД предлага консултантски услуги в сферата на приложенията за управление на бизнеса с акцент върху ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence) и CRM (Customer Relationship Management). Ефективните бизнес решения, които внедрява компанията са насочени към цялостна оптимизация на бизнес процесите. Продуктовото портфолио на компанията включва Atlantis ERP – цялостно решение за

планиране и управление на фирмени ресурси, QlikView Business Intelligence - решение за Management Reporting, Business Discovery, ad-hoc анализи и Key Business Indicators (KPIs), Microsoft Dynamics CRM – цялостно решение за управление взаимоотношенията с клиенти, IT поддръжка и услуги, изготвяне и управление на Европейски Проекти в сферата на високите технологии. Компанията е сред пионерите на българския Business Intelligence пазар с повече от 200 реализирани проекта в над 70 компании в България, Балканите и Европа.

CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co. е независима агенция, основана през 1991 г., специализирана в провеждането на бизнес изследвания, консултации и пазарни анализи в областта на ИКТ. Агенцията поддържа собствени проучвания на пазарите на компютърни системи, периферия и комуникационна техника, Интернет, софтуер, инсталирана компютърна база и държавни поръчки за ИТ у нас. CBN извършва годишни бизнес класации Топ 100 от 1992 година до сега, разполага и поддържа собствени персонализирани ВИП бази данни за директен маркетинг. Има ценен практически опит и коректни исторически данни в подготовката на независими секторни класации и анализ на водещите компании в България от 1995 г. Всички резултати, коментари, анализи и изводи, включени в продуктите на CBN, са базирани на независими и максимално достоверни източници.

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив