28 Март 2024, 13:47 Днес (7) | Вчера (12)

Банкови служители вече ползват телемедицинския стол на Дженерали

21 Декември 2020 11:18 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 декември 2020, 11:18

Столът измерва основни здравни показатели, които могат да бъдат проследени в електронно здравно досие

В централата на Райфайзенбанк вече функционира телемедицински стол, предоставен от Дженерали Застраховане АД. Припомняме, ИНСМАРКЕТ писа миналия месец, че уредът е иновация за България и с него Дженерали Застраховане АД дава удобен достъп до различни здравни показатели за служителите. Столът измерва сърдечен ритъм, кръвно налягане, температура, тегло, ръст и телесна маса, като в допълнение предоставя възможността да се пуснат различни изследвания: електро-кардиограма, кръвна захар, холестерол и др. През ноември глобалната организация за трансформация на процеси Sutherland получи мултифункционалния стол от Дженерали Застраховане, а сега банковите служители от Райфайзенбанк могат да се възползват от него. "В настоящата тежка здравна криза превантивната медицина и здравето на служителите е основен наш приоритет. Уредът е нов за България и с него даваме възможност в сигурна среда, лесно и удобно да се следят различни здравни показатели и да има директна връзка с лекар. Новата технологична придобивка е още една стъпка в посока изпълнение на стратегията ни да бъдем предпочитан работодател", каза главният изпълнителен директор на Райфайзенбанк Оливер Рьогл.
Всички резултати от изследванията са достъпни в "Моето здравно досие" от Дженерали. Това е дигитална платформа, в която клиентът има свой личен поверителен профил, в който може да съхранява документи, като амбулаторни листове, резултати от изследвания, епикризи, рецепти, измервания по основни здравни показатели и др.
"Телемедицината е възможност всеки един от нас да изследва, свои основни здравни показатели, бързо и лесно. Ние от Дженерали знаем, колко е важна превенцията в медицината и затова се радваме, че можем да предложим на своите клиенти и партньори въвеждането на тази иновация",  допълни Радослав Димитров, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив