26 Април 2024, 09:02 Днес (1) | Вчера (14)

ВУЗФ и ДЗИ създадоха съвместна магистърска програма

10 Септември 2015 16:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 септември 2015, 16:24

Програмата дава на студентите цялостна картина на застрахователния бизнес с фокус върху иновациите и най-новите тенденции

"Иновации и бизнес процеси в застраховането" е името на новата магистърска програма на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), създадена съвместно с ДЗИ. Тя стартира през настоящата учебна година, като приемът вече започна. Програмата дава на студентите цялостна картина на застрахователния бизнес с фокус върху иновациите и най-новите тенденции в него и на практика включва всичко, от което младите хора имат нужда за успешна кариера в този динамичен бранш.

Важен елемент на новата магистратура са акцент върху клиента, иновативността, креативността и ефективността на процесите в застрахователния бизнес.

"ВУЗФ е първият български университет, който застъпва толкова силно партньорството с бизнеса и това ни позволява да подготвяме нашите студенти за реалните условия на работа, създавайки им оптимални възможности за реализация. С новата магистратура ние предлагаме на студентите възможност да се учат от едни от най-добрите специалисти в сферата на застраховането, както и да се докоснат до дейността в една компания – символ на застраховането в България, в комбинация с опитните лектори от нашия университет", заяви Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето Училище по Застраховане и Финанси.

Магистърската програма "Иновации и бизнес процеси в застраховането" ще продължи два семестъра за студенти с бакалавърска степен по икономика и три семестъра за завършилите други специалности. Последните ще имат един подготвителен семестър, включващ предмети като "Теория на застраховането", "Застрахователни продукти и застрахователен пазар" и "Здравно осигуряване и здравно застраховане", което ще им позволи да навлязат в сектора.

Сред останалите предмети в програмата са "Управление и анализ на данни", "Продукти Медико и Животозастраховане", "Управление на риска и актюерство", "Управление на бизнес процесите в застраховането" и др. Ще бъде отделено време и за обучението по управление на застрахователното дружество, маркетинга и продажбите в сектора, иновациите, управлението на промяната, както и надзора върху застраховането.

Дисциплините ще се водят от преподаватели на ВУЗФ и авторитетни професионалисти от ДЗИ с дългогодишен опит в съответната сфера. Сред тях са проф. д-р Радослав Габровски, ръководител на учебния съвет "Застраховане и осигуряване" във ВУЗФ, доц. д-р Ирена Мишева, член на Съвета на специалност "Застраховане и осигуряване”, и двамата членове на редакционната колегия към издателството на ВУЗФ "Св. Григорий Богослов", Ралица Агайн – Гури, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, Александър Пеев, директор "Развитие на търговската мрежа и продажби" в ДЗИ, Мария Стоянова, ръководител сектор "Имуществени щети" в компанията и др.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив