24 Април 2024, 13:07 Днес (7) | Вчера (6)

Връчиха оскарите в застраховането, осигуряването и застрахователното посредничество

18 Май 2016 08:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 май 2016, 15:37

Армеец, Алианц България живот, Асет иншурънс, ПОК Доверие, ПОД Алианц България и Пенсионноосигурителен институт са големите победители

12 награди бяха раздадени по време на осмото издание на годишните награди "Застраховател на годината". Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски", Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).
На стилна церемония в София, събрала вчера вечерта около 300 гости, бяха обявени най-добрите компании в застраховането, осигуряването, а от тази година и в застрахователното посредничество.

В категория "Застраховател на годината – Общо застраховане"  призът бе присъден на застрахователна компания "Армеец". Нейни подгласници станаха Алианц България (ІІ-ро място) и "Лев инс" (ІІІ-то място). Призът на победителя бе връчен от  зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов и бе приет от изпълнителния директор на компанията Цветанка Крумова. В словото си тя отбеляза, че през последните 10 години компанията се развива много динамично, дори изпреварвайки пазара като цяло, затова приема наградата като заслужено признание. След два дни компанията отбелязва своя 20-ти рожден ден.

В категория "Застраховател на годината – Животозастраховане" наградата получи "Алианц България живот". Дружеството печели за 8-ми пореден път. Негови подгласници в категорията станаха: "Булстрад живот Виена Иншурънс Груп" (ІІ-ро място) и " ОББ-Метлайф" ЖЗК (ІІІ-то място). Призът бе връчен от председателя на УС на АБЗ Светла Несторова и приет от изпълнителния директор на компанията Андрей Александров. В словото си той подчерта, че получава наградата в годината, когато животозастрахователят  първи премина психологическата граница от 100 млн лв. приходи  и 400 млн. лв. активи под управление.

В категория "Най-динамично развиващо се застрахователно дружество" наградата бе спечелена от "Асет Иншурънс" - заради ръста от 945%. Подгласници на победителя станаха "ДаллБогг: живот и здраве" (ІІ-ро място) и "Групама застраховане" (ІІІ-то място). Наградата беше връчена от Орлин Пенев на изпълнителния директор на дружеството Милен Драгневски.

В категория "Пенсионноосигурително дружество на годината в допълнителното задължително пенсионно осигуряване" призът отиде при ПОК "Доверие". Подгласници на дружеството станаха пенсионните дружества "Алианц България" и "Съгласие".  Председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание Хасан Адемов връчи приза на председателя на УС на компанията – Даниела Петкова.

В категория "Пенсионноосигурително дружество на годината в допълнителното доброволно пенсионно осигуряване" победител стана ПОД "Алианц България", а за негови подгласници бяха обявени "ДСК Родина" и "Ен Ен ПОД".  Наградата прие Страхил Видинов.

В категория "Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество" призът бе спечелен от "Пенсионноосигурителен институт", в конкуренция с "ДСК-Родина" и ПОД "Топлина". Наградата прие Людмила Векова.

През тази година към Организационния комитет на наградите се присъедини Българската асоциация на застрахователните брокери, която връчи за първи наградите в категория "Застрахователен брокер на годината".

В категория "Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане" призът бе спечелен от SDI брокер. Наградата получи Ясен Христов, съдружник и управител на брокера.

В категория "Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане" наградата отиде при "АОН България". Наградата прие управителя на брокера Румяна Босева.

В категория "Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество" призът бе присъден на "ВР Груп".

Победителите бяха определени от експертно жури, съставено от представители на организаторите, на база обективни показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др.

Наградените дружества получиха грамоти и пластики, изработени от художника Андрей Янев.

В рамките на годишните награди фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" връчи за 18-та поредна година свои персонални специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване, както и за застрахователно посредничество.

С приз за цялостен принос в развитието на българското застраховане бе награден Максим Сираков, изпълнителен директор в ЗАД "Алианц България" и ЗАД "Алианц България Живот", бивш изпълнителен вицепрезидент на "Алианц България холдинг". Приза връчи ректорът на УНСС проф. Стати Статев.

С приз за цялостен принос в развитието на българското осигуряване бе отличена изпълнителният директор на ПОК "Доверие" Ангелина Петрова. Приза връчи управителят на НОИ Бисер Петков.

С приз за цялостен принос в развитието на застрахователното посредничество бе наградена Анета Петрова, собственик и управител на застрахователния брокер "Булстар". Приза връчи Светослав Гаврийски, изпълнителен вицепрезидент на "Алианц България Холдинг" и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Призьорите на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски”  получиха  специално изработени статуетки на богинята на победата "Нике”, грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

Част от критериите за оценка на фондацията са кандидатите да имат професионално признати образователни и научно-приложни (за академичните среди) постижения, да имат значителна обществена ангажираност и принос за развитието на българското застраховане и осигуряване като теория и практика, включително в законодателни инициативи, донорски програми, социални и управленски практики, подпомагане реализирането на академични и квалификационни програми и др.

Церемонията събра на едно място топ мениджъри на застрахователни компании, банки, пенсионни дружества, представители на държавните институции, на научните и академичните среди.

ИНСМАРКЕТ е традиционен медиен партньор на събитието.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив