19 Април 2024, 21:40 Днес (10) | Вчера (11)

Връчиха седмите годишни награди за пътна безопасност

31 Януари 2018 12:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 2 февруари 2018, 17:28

Сред призьорите са четирима служители на три областни дирекции на МВР

Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" организира седмото си издание и събра на тържествена церемония номинираните в шестте категории. Сред тях са и четирима служители на три областни дирекции на МВР.

За проявен висок професионализъм при изпълнение на ежедневните си задачи в  категорията "Специална награда на служител от пътна полиция с личен принос" журито номинира двама младши автоконтрольори от ОДМВР-Кюстендил, техен колега от РУ-Костинброд и полицейски инспектор в ОДМВР-Пловдив. Наградите им връчи заместник-министър Красимир Ципов, който сърдечно им благодари и им пожела бъдещи професионални успехи. На церемонията присъстваха началниците на отдел "Пътна полиция" в ГДНП  и СДВР комисар Бойко Рановски и комисар Тенчо Тенев,  както и техни колеги, директорът на ОДМВР-Кюстендил, както и представители на ръководствата на областните дирекции на Пловдив и София.

Благодарение на бързата и професионална реакция младшите автоконтрольори Красимира Балтова и Венцислав Стоилов от ОДМВР – Кюстендил  пресякоха  тежко престъпление и предотвратиха разрастването на пожар в големи размери. Докато патрулирали в нощните часове през лятото на миналата година, те засекли моторист, който управлявал без обозначителни знаци. При последвалото проследяване забелязали, че мъжът в движение хвърля течност в близост до новосрояща бензиностанци, появяват се и първите пламъци. Двамата младши автоконтрольори реагирали светкавично и докато подават сигнал за инцидента, започнали да гасят огъня с помощта на пожарогасител. Техният колега - младши автоконтрольор Иван Тодоров от РУ – Костинброд към ОДМВР – София, успява да спаси тежко ранен шофьор, попаднал в опасен пътен инцидент. Полицейски инспектор Ботьо Гиргинов от ОДМВР – Пловдив е отличен за проявен висок морал, устойчивост в прилагането на Закона за движението по пътищата и постигнати високи резултати в превенцията с деца и възрастни участници в движението по пътищата.

В  категория "Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации" отличието спечели един проект, реализиран от млади хора – любители на високите скорости, с дългогодишен опит в автомобилния спорт, които предават знанията си за поведение на автомобила и правилни реакции в конкретни застрашаващи ситуации чрез кампанията "Овладей пътя" на Сдружение "Мирафиори".

За пръв път в историята на конкурса две организации получиха отличие "Продължавай да се бориш" за дългогодишната си работа и цялостен принос в пътната безопасност.

Първата организация, която получи отличието "Продължавай да се бориш" съществува вече шестдесет години. Освен превенция и образователна дейност сред учениците и обществото, те предлагат и различни услуги в полза на автомобилистите. Това е "Съюзът на българските автомобилисти".

Второто отличие "Продължавай да се бориш" бе връчено за провеждането на периодични информационни, благотворителни и фондонабирателни кампании с цел осигуряване на финансова подкрепа за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътна злополука са получили различни по степен увреждания от "Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия".

В категорията с най-мнго участници - "Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища", се връчиха четири отличия:

Първата награда бе връчена за комплексното целогодишно възпитаване и обучение на децата за формиране на знания и умения по пътна безопасност на детска градина "Пламъче" гр. Ямбол.

Второто отличие в тази категория бе връчено за интегрираните практически уроци и  маркиране на пешеходни пътеки от учениците на на Средно училище "Методий Драгинов", с. Драгиново и кампанията "Знам как най-безопасно да стигна до училище”.

Третото отличие се даде за предприети действия за безопасно придвижване на учениците като пешеходци и велосипедисти, посредством интерактивни методи на кампанията "Мир на пътя" на Основно училище "Алеко Константинов", гр. Пловдив

Четвъртото отличие в тази категория получи една кампания за превенция на пътните произшествия със студенти и млади хора, насочена срещу употребата на алкохол, наркотици, шофиране с висока скорост, организирана от Студентския съвет към Университета по хранителни технологии в град Пловдив и кампанията "Празнувай Отговорно".

В категория "Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации" наградата грабна първия град в България, в който е изградена система с вграден изкуствен интелект по Проекта "Разработване и внедряване на софтуер, на интегрирани решения и IT одит" на Община Враца.

Две отличия и една специална награда бяха връчени в категория "Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации”.

Първата награда получи кампания, целящa да провокира всеки шофьор да се замисли, дали си струва непремереният риск от моментното удоволствие, изваждайки на преден план последствията от неспазването на законите. Това е кампанията "Струва ли си?" на "НИС ПЕТРОЛ" ЕООД  - Бензиностанции Газпром.

Второто отличие бе връчено за провеждането на благотворително състезание за водачи на автомобили, по време на което участниците не само да учат новостите в закона за движение по пътищата, но и си припомнят забравени правила, под надслов "Мисия Безопасност" на Автошкола "Василеви".
По повод десетото юбилейно издание на кампанията за пътна безопасност "Алкохолът е лош шофьор", "Каменица" АД получи специална награда за устойчивост на кампания.

Специална награда за упоритост бе връчена на г-н Станимир Станимиров за предприетите от него действия, довели до обезопасяването на опасен пътен участък в гр. София.

Марияна Гигова - старши експерт в Регионално управление на образованието – Пазарджик, получи специална награда за цялостен принос.

Трима късметлии си тръгнаха от церемонията с CLICK дрегер за алкохол, предназначен за включване към мобилно устройство - смартфон, таблет или лаптоп и осигурени от "Елкомед" ЕООД.

По време на церемонията бяха събрани 600,00 лв. за "Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия"

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив