14 Май 2024, 07:19 Днес (0) | Вчера (12)

В Ловешка област снежната покривка достигна 70 см

29 Декември 2016 12:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 декември 2016, 15:09

Най-тежка е ситуацията в община Троян

В момента сняг вали в 12 области на страната, в повечето от тях снеговалежът е слаб, няма усложнения в обстановката. В Ловешка област продължава да вали сняг, като на места снежната покривка достигна 70 см. Най-тежка е ситуацията в община Троян, предаде БНР. Снеговалежът е с различна интензивност, като на някои по-високи места (селата Шипково, Черни Осъм, Чифлик и др.) снежната покривка достига 70 см. В града дебелината на снега е около 40 см., допълва troyan21.

Възстановено е движението в едната лента по пътя Ябланица-Боаза в района с. Брестница. Пътят беше временно затворен заради аварирал камион.

От областното пътно управление съобщиха, че 80 машини продължават да разчистват републиканската пътна мрежа. Затворени за движение са прохода Троян-Кърнаре и пътят Шипково-Рибарица, където снежната покривка достигна 70 см. Най-усложнена е ситуацията в троянското с.Шипково, където са паднали 55 см. сняг.

Кметът на Троян Донка Михайлова съобщи, че всички общински пътища и улици в населените места се разчистват. Осигурена е доставката на хляб и хранителни продукти до тях. Възстановено е електрозахранването в четирите села и в два от кварталите в Троян, което беше прекъснато снощи заради авария. Няма бедстващи хора в района, а снегът продължава да вали. В Тетеван снежната покривка е 44 см, в Троян и Априлци  - 29 см, в Ловеч 11см.

Затворени за движения за всички моторни превозни средства са проходите "Върбишки" и "Златишки". Заради ограничена видимост и снеговалеж е преустановено временно движението на превозни средства над 3 тона и половина по подбалканския път между село Антон и Карлово. В проходите "Дюлински" и "Пампорово" също е ограничено движението за превозните средства над 3 тона и половина.

Поради гъста мъгла е ограничено движението през прохода Шипка. Временно се затваря движението по пътя от с. Хаджидимитрово до началото на прохода Шипка. Обходният маршрут е през прохода на Републиката.

Ограничено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Гоце Делчев - Доспат - Борино и през прохода "Превала" поради обилен снеговалеж.

Силен вятър духа в Тополовград, но в област Хасково няма заснежени пътища.
Синоптиците предупреждават днес за силен вятър в област Сливен, където е издаден предупредителен оранжев код.

В 13 области е в сила жълт код за опасни явления. Силен до бурен вятър се очаква в Югозападна, Югоизточна и Североизточна България.

20 см е снежната покривка на Рожен. През изминалата нощ в Смолянска област на места имаше слаб снеговалеж, а на други - обилен. По данни на Областното пътно управление в различните части на региона снегът е от 1 см до 20 см. Въведени са временни ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен, по пътя Девин - Михалково и Батак - Доспат. Всички пътища са почистени и обработени, уверяват от пътното в Смолян. В града снегът е около 2 см. Температурите в областта са от минус 12 до минус 1.

Няма усложнения в движението на градския транспорт в София заради падналия сняг, информираха от Столична община. Най-много сняг е натрупал в районите Подуене, Панчарево и Витоша.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 13 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8144
GBP 2.4796 2.4887 2.2727
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив