19 Април 2024, 21:31 Днес (10) | Вчера (11)

Гаранционният фонд купува таблети, дрегери и друга техника за пътните полицаи

01 Ноември 2019 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 ноември 2019, 11:08
МВР, илюстративна снимка

Процедурата е отворена, а срокът за подаване на оферти е 13 ноември

Гаранционният фонд откри процедура за закупуване на технически, информационни и комуникационни средства по чл. 560* от Кодекса за застраховането.  Процедурата включва няколко обособени, като техническите и програмни средства трябва да са неупотребявани и да не са спрени от производство. ГФ ще купи:

  • 14 бр. Тест дрегери Drug Test 5000 за проверка за употреба на наркотични вещества;
  • 163 мобилни принтера за служебните автомобили на МВР;
  •  62 таблета;
  • 193 компютърни конфигурации;
  • 4 мобилни работни станции (възможност за ползване на мобилна свързаност);
  • 14 броя 3G/4G модеми в съществуващите устройства Siemens Lynx;
  • 2 системи за средна скорост, включващи 2 броя камери;
  • 45 ламинатора за нуждите на пунктовете по регистрация;
  • 36 скенера;
  • 8 специализирани компютърни станции за системни администратори в ДКИС-МВР.

Гаранционният фонд указва още в процедурата следните изисквания: в приложение пътен контрол да има възможност за въвеждане на втора проба за алкохол в случаите, когато водача пожелае да бъде тестван с доказателствен анализатор; в подсистема ПТП да се разработи справка за участници в ПТП по ЕГН или per. № с възможност за комбиниране на различните видове филтри (ОДМВР, статус, от дата до дата. вид на ПТП. категория и др.). търсене по per. № на МПС или данни за водач; в приложение ПК да има възможност да бъде съставен АУАН в реално време за извършено нарушение за минал период; в приложение ПК да има сигнална функция за МПС със служебно прекратена регистрация или спряно от движение, (информацията да се визуализира по подобие на генерираните справки за наличие на издирване. ГТП. и ГО); извършване на услуга за заплащане на глоби чрез ПОС - терминал в служебните автомобили; предоставяне на данни в АИС – ПП за настъпилите ПТП в дискретен вид - всички показатели които се попълват за всяко едно ПТП и последователно изписани в съответствие с картата за регистрация на ПТП; промяна в логиката на информацията за издирвани лица и МПС; при проверка на водачи на МПС да се визуализира информация за валидността на СУМПС и придобитата категория.
Да за участва в процедурата, компанията трябва да е изпълнявала аналогични услуги през последните три години и да има удостоверения за добро изпълнение.  Изпълнението на поръчката е в срок един месец от сключването на договора.
Изборът на доставчици е в база данни за съответствие на техническите спецификации и най-добрата цена. Спецификациите  могат да бъдат открити на сайта на ГФ.
Срокът за подаване на оферти е 13.11.2019 г.

*Член 560 от Кодекса за застраховането предвижда 5% от средствата на Гаранционния фонд за незастраховани МПС, набрани през предходната година от вноски по задължителната застраховка "Гражданска отговорност” на автомобилистите, да се изразходват за инвестиционни разходи за техника и информационни и комуникационни технологии за подобряване състоянието на безопасността на движението по пътищата.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив