28 Март 2024, 15:03 Днес (9) | Вчера (12)

ДЖЕНЕРАЛИ с иновативно решение за оценка на риска

18 Август 2017 13:05 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 18 август 2017, 13:35

Дженерали Застраховане АД е първата компания на българския застрахователен пазар, която от началото на 2016г. въведе и използва иновативен метод за оценка на риска и оценяване на застрахователни щети в имуществено, техническо и земеделско застраховане с безпилотен летателен апарат – дрон.

За целта, след успешно реализиран международен проект, е избран и закупен собствен дрон- хексакоптер, произведен и разработен специално за целите на застраховането. Паралелно с това, служител на компанията е сертифициран и обучен, в чужбина, да управлява апарата и оперира с него.

По преценка на застрахователните експерти, по ликвидация и аквизиция се извършва обследване и заснемане на имуществата, представляващи интерес за застрахователя и застрахования- увредени или непокътнати земеделски култури, сгради, машини, съоръжения и други.

При извършване на теренно изследване и оценка на увредените от природни бедствия земеделски култури се използват специализирани софтуери за създаване на полетна мисия, по предварително зададени GPS координати, както и за обработка на заснетия материал, създаване на ортофотокарта и анализ на вредите и техния дял.

Предимствата на съвременния вискоктехнологичен метод за оценка на риска, и за определяне и оценяване на щетите са много. От самото подпомагане на процесите като бързо и лесно заснемане на земеделски площи или сгради, висока точност и оптимизация при ликвидация и аквизиция, лесно и точно идентифициране на земеделски земи, обективност при извършване на дейността, до висока конкурентност на застрахователния пазар.

Въпреки гореописаното, нововъведението не заменя експертизата на служителите на Дженерали Застраховане АД, то подпомага тяхната работа, като ускорява процесите и качеството на застрахователните услуги.

През 2015 г. Generali е единствената застрахователна компания включена в MIT Technology Review за 50-те най–умни компании в света. Дженерали Застраховане АД е Любима марка на потребителите в категория Застрахователни компании и брокери за 2016 и 2017  г.

Дженерали Застраховане АД развива дейността си чрез повече от над 180 офиса в цялата страна. За по-доброто обслужване и улеснение на ликвидационния процес компанията работи и чрез  15 ликвидационни центъра на територията на цялата страна. Нашите продукти се предлагат от над 1200 застрахователни агенти и над 300 застрахователни брокери.  Прецизно изградената търговска мрежа за продажба на застрахователните продукти, заедно с офисите за ликвидационна дейност  ни дават възможност за бързо и качествено обслужване на клиентите и изпълняване на поетите от дружеството отговорности по сключените договори.

Поведението на потребителите на застрахователни услуги се променя бързо, а непрекъснато развиващите се информационни технологии ни карат да се развиваме и да предоставяме винаги иновативни предложения на българския пазар - по-бързи, по-лесни, по –умни продукти и услуги.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив