20 Април 2024, 19:21 Днес (0) | Вчера (10)

Делян Добрев: Готов съм да подкрепя идеята за сезонна "Гражданска отговорност"

14 Април 2016 11:38 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 април 2016, 11:47

Рокерите настояват за различни по продължителност застраховки и предупреждават с нови протести

Ако застрахователите направят сезонна "Гражданската отговорност" за мотоциклетистите, застрахователният обхват ще се увеличи. Около това мнение се обединиха рокери, които и днес се събраха пред Народното събрание, за да преговарят за възможността компаниите да преразгледат политиката си към мотоциклетистите и да предлагат застраховки за по-малко от 1 година. Протестиращите подчертаха, че нямат претенции към цената на застраховката, а само към нейната сезонност. Според рокерите това, че полицата е целогодишна, демотивира притежателите на мотоциклети да плащат застраховка. Припомняме, вчера от Асоциацията на българските застрахователи официално обявиха, че 76% от рокерите са без застраховки в началото на мотосезона.  

Вчера искането беше за застраховка за моторите само през активния сезон, но днес групата представители на мотосъсловието посочи пред репортер на Нова телевизия, че настоява да има различни по продължителност застраховки, дори и за 1 месец. Те мотивираха искането с това, че някои от моторите могат да бъдат карани само при топло и сухо време.

Заедно с протестирашите днес бе и депутатът Делян Добрев, който посочи, че първоначалните емоции на мотористите са били свързани с новия текст от Застрахователния кодекс за дерегистрацията на МПС, които са без застраховка. След като е станало ясно, че автоматичната дерегистрация няма да стартира, защото няма готовност системата да бъде пусната, мотористите са коментирали въпроса за срочността на застраховката. "Гражданската отговорност” е била годишна в последните 25 години. Благодарение на добрия диалог се появи идея дали не може за сезонните моторни превозни средства да има срочна застраховка. За мен това предложение звучи логично. Аз лично съм готов да го подкрепя. Не мога обаче да кажа какво ще бъде крайното решение на парламента, защото в пленарната зала гласуват 240 народни представители", заяви Добрев.

Ако исканията на мотористите не бъдат изпъленни, ще има нови протести, увериха те.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив