19 Април 2024, 22:28 Днес (10) | Вчера (11)

Застрахователи бяха отличени за цялостната си дейност от Фондация "Гаврийски"

01 Октомври 2020 13:06 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 2 октомври 2020, 09:42

Петър Аврамов и Стоян Проданов получиха признание за развитието на застраховането, Михаил Антонов - за застрахователно посредничество, а Мирослав Маринов - за принос към българското осигуряване

В Деня на българския застраховател двама доайени бяха отличени за цялостния си професионален принос в развитието на българското застраховане. Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски” обяви носителите на 22-то издание на традиционните национални персонални награди за 2020 г. на фондацията. "Радостни сме, че статуетката на богинята на победата "Нике” и значката с лика на патрона на фондацията се връчват на заслужили и утвърдени специалисти и мениджъри в българското застраховане и осигуряване. – посочи председателят на фондацията проф. Нено Павлов. – Това са лица, които в хода на годините със своите професионални, иновативни и лидерски качества, с креативен дух, експертиза, почтеност, хуманност и позитивни нагласи за интелигентно надграждане са допринесли изключително много за европейската промяна и развитието на модерното предприемачество, в аспекта на приоритетите, бизнес средата и градивните ценности на бъдещето."

Национален приз "За цялостен принос в развитието на българското застраховане” бе присъден на:
•    Петър Веселинов Аврамов – зам.-председател на Съвета на Директорите на ЗД ”Евроинс” и Председател на Надзорния съвет на "ЗД ЕИГ Ре” АД.
•    проф. д-р Стоян Станимиров Проданов – Изпълнителен директор на  ЗД "Бул Инс” АД и Ръководител катедра "Финанси” в Стопанска академия – Свищов.

Петър Аврамов притежава над 30 годишен професионален опит на висши ръководни длъжности в областта на застраховането. Той започва кариера си в "ДЗИ” - Видин където дълги години е главен директор. Дългогодишен председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на "HDI Застраховане” АД, част от водещата немска застрахователна и презастрахователна група TALANX  в периода 2002 - 2015 г. Той е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "ЗД Евроинс” АД в периода  2015 - 2020 г. В продължение на 10 години Аврамов е дългогодишен председател на Контролния съвет на Aсоциацията на българските застрахователи (АБЗ), както и член на Управителния съвет на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) в периода  2011г.- 2018 г. Понастоящем Петър Аврамов е зам.-председател на Съвета на директорите на "ЗД Евроинс” АД, председател на Надзорния съвет на "ЗД ЕИГ Ре” АД и член на Управителния съвет на Гаранционния фонд (ГФ). Той е дългогодишен член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол (БФБ), както и зам.-председател на Арбитражната комисия към БФБ в два поредни мандата. Аврамов е президент на най-стария Ротари клуб в България – "Ротари Клуб София.

Още две награди бяха връчени – за принос в развитието на застрахователното посредничество и на допълнителното пенсионно осигуряване.

Национален приз "За цялостен принос в развитието на българското осигуряване”
•    Мирослав Крумов Маринов - Изпълнителен директор на Пенсионно-осигурителна компания ”Доверие” АД.   

Национален приз "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането”
•    Михаил Димитров Антонов - Управител на Застрахователен брокер "АВВИ” ООД.

Специално за ИНСМАРКЕТ проф. Нено Павлов посочи, че заради коронавирусната криза връчването на отличията е било отложено от месец май (когато призовете се дават заедно с наградите на най-добрите застрахователи), за да може да бъдат дадени на техните носители в тържествена обстановка. За съжаление, все още усложнената здравна обстановка провали добрия замисъл за присъствена церемония.
От името на фондацията проф. Павлов поздрави всички български застрахователи с професионалния празник и подчерта, че високите бизнес стандарти, интелект, култура и бизнес ценности, основани на далновидния и мъдър мултикултурен поглед към дигиталното развитие и глобалната конкуренция, правят работещите в този сектор много уважавани и успешни.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив