28 Март 2024, 20:13 Днес (11) | Вчера (12)

Застраховател предлага дистанционна оценка на произведения на изкуството

12 Юни 2020 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 12 юни 2020, 10:02

Приложение на Generali обединява високите технологии и вечната страст на колекционерите към изкуството

Застрахователната компания ARTE Generali представи ново приложение за дистанционна оценка на произведенията на изкуството. Компанията адресира програмата до малки галерии, музеи и арт дилъри, както идо млади художници, засегнати най-много от коронавирусната криза. "Колекционерите все по-често изискват процесите при художественото застраховане да бъдат прости, бързи и интелектуални с помощта на цифровите инструменти", коментира Жан Газансон, главен изпълнителен директор на ARTE Generali. "Търсенето на цифрови решения в света на изкуството бе стимулирано от коронавируса, затова ARTE Generali разработи цифровата платформа, която отговаря на тези изисквания и ще опрости живота на дистрибутори и клиенти", посочи още той. Приложението ще помогне на колекционерите с помощта на няколко инструмента:

Дистанционна оценка. Колекционерите ще могат да получат оценяване на своите произведения на изкуството от сертифициран експерт без лично посещение. Оценката се извършва посредством снимки и приложна документация към изследваното произведение.

Моята колекция. Този инструмент управлява виртуалните колекции на клиентите, като предоставя платформа за фотографии, информация и цифрови документи, като например сертификати.

В близко бъдеще в приложението ще бъдат интегрирани допълнителни функции, сред които:
- MyConcierge – цифрова дистанционна помощ за идентифициране и връзка с експерти за оценка, транспортиране, съхранение и реставрация на произведения на изкуството;
- MyClaim – подаване на електрони искове по застрахователни случаи;
- MyGallery – виртуално частно пространство за показване на произведения на изкуството, с достъп на клиенти по покана на колекционера.

Ползвателите на приложението ще получават последните новини за текущите тенденции на арт пазара, както и покани за ексклузивни цифрови и физически художествени събития.
От ARTE Generali обявяват, че ще окажат конкретна помощ и на профилирани стартъпи, които желаят да се развиват в областта на цифрови решения за изкуството.

ARTE Generali е подразделение на Generali Group, специализирано в предоставянето на застрахователни решения за произведения на изкуството. Компанията бе основана през ноември 2019 г.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив