25 Април 2024, 16:02 Днес (12) | Вчера (12)

За 12-ти път връчиха Застрахователните Оскари

28 Май 2020 11:41 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Албена Алексиева
A+ A-
Последна редакция: 28 май 2020, 17:05

Шест дружества бяха отличени като най-добрите през 2019 година

За дванадесета поредна година Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) отличиха най-добрите компании в застрахователния сектор у нас. Победители бяха излъчени в 6 категории, като призьорите бяха определени от експертно жури в лицето на представители на организаторите, по предварително определени публични критерии. За първи път наградите бяха връчени онлайн заради ограниченията, наложени във връзка с епидемията от коронавирус в страната.

Специални гости на церемонията във ВУЗФ бяха Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор (КФН), и Илиана Христова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор”.

По време на церемонията специално приветствие към цялата застрахователна гилдия отправи Бойко Атанасов, председател на КФН. Той посочи, че тежката ситуация, в която се намират България и светът, предполага промяна в начина ни на мислене и поведение, и търсене на алтернативи за продължаване напред. "Вярвам, че иновативността на застрахователните дружества и застрахователните брокери ще бъде онази водеща сила, която ще помогне да запазим позитивните тенденции в развитието",  заяви председателят на КФН.  Той изрази убеждението си, че днешните победители в тази церемония са компаниите, които са достатъчно иновативни, креативни и готови да променят начина си на мислене, приспособявайки се към новите тенденции. "Гъвкавите спрямо обстановката компании винаги са постигали и по-добри резултати. Вярвам, че именно те са отличените. Общото застраховане и животозастраховането винаги са актуални, но тяхната значимост днес се откроява още по-ярко в условията на криза. Смело мога да заявя, че застрахователният сектор с всеки изминал ден показва стабилност и още повече – в него работят креативни хора, полагащи сериозни усилия, за да предоставят иновативни продукти за своите потребители. Устойчивостта и развитието на сектора дават сигурност на клиентите на застрахователни услуги, в лицето на ангажиран партньор, на когото да поверят най-ценното - а именно живота и здравето – своето и на семействата си", каза той.

Илиана Христова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор", посочи, че изминалата 2019 г. е била изключително успешна за българския застрахователен пазар "Безспорни са високите резултати по всички количествени и качествени показатели. Брутният премиен приход по животозастраховане и общо застраховане на застрахователите със седалище в Република България за 2019 г. възлиза на почти 3 млрд. лв., като се наблюдава ръст от почти 15% на годишна база. Цифрите, които цитирам не са само количествен измерител. Зад тях стоят вашите усилия, опит, професионализъм и желание за стабилен, но конкурентен застрахователен сектор."

Председателят на АБЗ Константин Велев посочи, че в безпрецедентната кризисна ситуация застрахователният сектор е демонстрирал своята стабилност и адаптивност. "Искам да поздравя всички застрахователи за гражданската им позиция и да изкажа гордостта си, че съм част от застрахователната гилдия. През този труден период застрахователните дружества не се фокусираха само върху спасяването на бизнеса си, а се обърнаха към обществото с множество жестове на добра воля и дарения за милиони в помощ на най-пострадалите и в подкрепа на здравния сектор и на други сектори, които се оказаха на първа линия в битката с епидемията", заяви Константин Велев. Той посочи, че извънредната ситуация е демонстрирала и нещо друго – смисълът, необходимостта и ползата от единство на застрахователната ни общност.

Носители на наградата за най-добри компании през 2019 година станаха:

Застраховател на годината – Общо застраховане
ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД. Отличието беше връчено на Недялко Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор, от Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор.

Застраховател на годината – Животозастраховане
ЗАД "Алианц България живот". Отличието беше връчено от Бойко Атанасов, а наградата прие Андрей Александров, главен оперативен директор на Алианц България Холдинг и изпълнителен директор на ЗАД "Алианц България Живот”.

Застраховател на годината - Най-динамично развиващо се дружество
ЗАД "ОЗК Застраховане" АД. Наградата беше връчена от Орлин Пенев, член на Организационния комитет на годишните награди и изпълнителен директор на ЗАД "Алианц България", на Александър Личев, изпълнителен директор на дружеството победител.

Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане
"Ес Ди Ай Груп" ООД. Управителят на дружеството Ясен Христов получи отличието от Илиана Христова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор”.

Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане
"Ай ен Джи брокерс". Наградата бе връчена от Илиана Христова, зам.-председател на КФН, на Тодор Дедински, директор Бизнес развитие.

Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество
"Амарант" ЗБ. Отличието връчи ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов на Любомир Модев, управител на компанията.

Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите, изработени от художника Андрей Янев и грамоти.

А ето и номинациите по категории
Застраховател на годината - Общо застраховане
Булстрад ВИГ
ДЗИ Общо застраховане
Лев инс

Застраховател на годината - Животозастраховане
Алианц България живот
ДЗИ Животозастраховане
Уника живот

Застраховател на годината - Най-динамично развиващо се дружество
ДаллБогг живот и здраве
Евроинс
ОЗК-Застраховане

Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане
Ай Ен Джи
Дженерал брокер
Ес Ди Ай

Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане
Ай Ен Джи иншурънс брокерс
Евролайф България
Мусала иншурънс брокер

Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество
Амарант ЗБ
Мусала иншурънс

ИНСМАРКЕТ е традиционен медия партньор на събитието от първото му издание до днес.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив