28 Март 2024, 11:25 Днес (5) | Вчера (12)

Здравен застраховател призова клиентите да се въздържат от лично посещение в офиса

13 Март 2020 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 март 2020, 10:32

Компанията напомня, че здравната застраховка покрива разходите при коронавирус, но не и за превантивни прегледи и тестове

Застрахователна компания "България Иншурънс"  призова клиентите си да се въздържат от лично посещение в офиса,  освен при неотложност. От дружеството напомнят, че предлагат възможности за подаване на документи онлайн по здравна застраховка чрез Е-платформа за обслужване на клиенти, по пощата или по куриер. Застрахователят предупреждава също, че заради противоепидемичните мерки за лечебните заведения, може да има затруднения при запазването на час при лекар за клиентите, в зависимост от политиката на съответното лечебно заведение.
По отношение на покритията по здравни и медицински застраховки дружеството подчертава, че сключените корпоративни здравни застраховки "България Здраве", международните здравни застраховки "Здраве без граници", застраховките "Злополука и заболяване" и "Медицинска застраховка за чужденци" покриват хоспитализация и разходи за извънболнична помощ, прегледи и лечение при симптоми на настинка, грип, вирусна инфекция и/или коронавирус, включително пневмония до лимита на избраното покритие, съгласно приложимите Общи условия и спазване на специалните условия, посочени в конкретния застрахователен договор.
При наличие на симптоматика тестове за установяване на наличие на коронавирус се назначават по предписание на лекуващ лекар, пробите се взимат единствено и само от лечебни заведения и се изпращат в Националната референтна лаборатория. Прилаганите у нас мерки са съобразени изцяло с препоръките на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Изследването е безплатно за гражданите и болниците, тъй като средствата се покриват от държавата. Те не са включени в обхвата на здравните и медицински застраховки и компанията не покрива разходи за превантивни прегледи и тестове за каквито и да било заболявания, включително и коронавирус.
По-рано застрахователят съобщи, за което писа и ИНСМАРКЕТ, че покритията по застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и "Пътническа застраховка" се запазват с уточнение, че няма да бъдат покрити събития, настъпили вследствие на която и да е разновидност на коронавирус/коронавирусна инфекция и съпътстващите заболявания, причинени от него. По застраховка "Отмяна на пътуване" се покрива риска от невъзможност за осъществяване на предварително планувани пътувания в резултат на настъпване на покритите медицински причини и други събития, подробно описани в т. 37, раздел V "Покрити рискове" от Общите условия на застраховката, независещи от волята на застрахованите лица и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив