20 Април 2024, 12:51 Днес (0) | Вчера (10)

Здравна застраховка на цената на сутрешно кафе

04 Юни 2013 13:40 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 4 юни 2013, 16:50

Застраховател се грижи за здрави и работоспособни служители

Още два месеца имат здравноосигурителните дружества да преценят дали да се прелицензират като застрахователи, или да прекратят дейността си. През това време обаче в здравната ниша се появи нов застрахователен продукт. Застраховка „Здравна грижа“ на „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ обединява в едно профилактика, болнична и извънболнична помощ, здравни грижи, дентална помощ, разходи за лекарства, помощни средства, консумативи. За първи път у нас в покритието са включени и

разходи за хомеопатични лекарства.

Не на последно място, има разширени покрития за бременност и раждане, с включени скрининг, ранна диагностика и прочие задължителни изследвания.

Застраховката се предлага в три опции – стандарт, оптимум и лукс. Има възможност и за изготвяне на договори за индивидуални клиенти.

Клиентът сключва договора и получава индивидуална карта. С нея може да посети едно от 300-те държавни и частни медицински заведения за болнична и извънболнична помощ в цялата страна, с които застрахователят има сключен договор за обслужване. На по-късен етап картата вероятно ще бъде снабдена с чип, през който цялата информация за пациента да бъде четена. Естествено, картата ще има най-висока степен на защита.

Според Светла Несторова, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на компанията, застраховката дава

пълна възможност на клиента да съчетава по свой вкус покритията, като те могат да бъдат комбинирани както на абонаментен принцип, така и на принципа възстановяване на разходите.

Това е голямо улеснение за клиентите, понеже позволява моделиране на застрахователния пакет според пола, възрастта и здравословното състояние на всеки, сключил полицата. Комбинирането на тези разнообразни покрития може да бъде направено още на базово ниво.

Колкото повече покрития избере клиентът, толкова цената на застраховката става по-изгодна, подчерта Светла Несторова.

Достъпът до медицинска помощ става по два начина: или самостоятелно, или чрез координатор на застрахователната компания, който включително по желание може да придружи пациента до съответния лекар. При спешни случаи координаторът насочва пациента към най-подходящото за него здравно заведение.

Към компанията работи собствен кол-център, който е на разположение денонощно целогодишно.

Застрахователят се похвали, че има собствен мобилен екип за профилактика на застрахованите.

Сред екстрите е и възможността за SMS-известяване на клиента за запазен час за преглед, както и съобщение при възстановяване на разходите в банковата му сметка.

За кого е предназначена новата застраховка?

Въпреки че продуктът е насочен и към работодатели, и към индивидуални пациенти, към момента фокуът са груповите договори. Компанията си е поставила за цел да обхване няколко основни групи застраховани. На първо място, това са служителите в една компания. Следващият кръг клиенти са техните семейства. На по-късен етап ще се обърне внимание и на ритейл бизнеса, тоест индивидуалните клиенти.

Колко струва новата застраховка?

Светла Несторова посочи, че продуктът е привлекателен със своята достъпност. Тя даде пример с това, че има компании, които ежедневно отпускат по едно сутрешно кафе, а някъде и кафе и безалкохолно на своите служители.

Застраховка  „Здравна грижа“ е на цената на  едно сутрешно кафе.

Тоест, с около 400 лева годишно служител може да бъде застрахован за почти всички основни рискове.

Застрахователят мисли и по посока предлагане на хибридни продукти и покрития, например комбиниране с познати застраховки, като „Злополука“ или групова застраховка „Живот“.
Още с появата си застраховката се радва на интерес както от работодатели, така и от индивидуални клиенти.

Застраховката обхваща стандартно издаването на основни и продължаващи болнични листове. Най-голямото и предимство е, че клиентът няма да бъде принуден да чака с часове пред кабинета на личния лекар или на специалист, за да бъде преглредан с направление, а ще може да ползва медицинските услуги веднага.

При представянето на продукта стана ясно, че здравното дружество на групата „Булстрад“ ще  се влее в животозастрахователната компания.

Припомняме, в края на миналата година Булстрад пусна на пазара здравна застраховка “PREMIUM”.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив