29 Март 2024, 09:46 Днес (1) | Вчера (11)

Изложение "Образование без граници" ще предложи и възможности за кариерно развитие

11 Март 2019 09:31 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 11 март 2019, 09:44

На събитието ще бъдат представени основните права на потребителя, свързани с правата на образование, информация, право на здравословна околна среда и безопасност, правото да бъдеш чут

На 15-ти и 16-ти март в Националния дворец на културата ще се проведе новото издание на традиционното изложение "Образование без граници" и кариерния форум "Образование и кариера". Събитието обединява двата сектора – образование и кариера, като представя водещи учебни заведения и компании. На изложението ще участват фирми, работодатели, училища, университети, академии, институции и организации от цял свят. Това е единственото място, където заинтересуваните могат да намерят женаното обучение и реализация и да се информират за съвременните изисквания от водещите работодатели. На събитието ще може да бъде открито огромно разнообразие от възможности и перспективи.

Организаторите тази година разширяват обхвата на изложението с темата, перспективите и възможностите за кариерно развитие. Този акцент – "Образование и кариера” е съпътстван и с конкретни предложения, които ще бъдат представени от десетки български работодатели и германската работодателска агенция. Като основната идея е образованието да бъде отговорна, сериозна крачка и условие за успешна кариера в България. Посланието е след добро образование в чужбина младите хора да се завърнат България и у нас да развият, приложат своите знания, квалификация и творчески възможности.

Амбицията тази година е и да се представят нов тип образователни инициативи. Поводът е Международният Ден на потребителя – 15 март. В рамките на изложението квалифицирани и интересни лектори ще говорят за основните права на потребителя, въпроси, по които българинът сякаш не е дотам осведомен. Желаещите могат да изслушат беседите по следните основни теми: правото на образование, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда, правото на безопасност.
Младежката конференция започва от 13:00 ч. след официалното откриване и в нея ще вземат участие интересни лектори от Асоциация Активни Потребители, Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност. Темата за право на образование ще бъде развита от един от най-обичаните преподаватели в Софийския университет доц. д-р Владислав Миланов, който ще представи защо езиковата култура и образованието стоят в основата на нашето общество.

Всеки желаещ да посети изложението и младежката конференция може да се регистрира предварително на сайта на изложението (www.edu-fair.eu) или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен.
ИНСМАРКЕТ е медия партньор на събитието.


За изложението
Събитието е създадено през 2009 г. и е единственото изложение в страната, което обединява двата сектора образование и кариера на едно място. Традиционно събитието привлича голям брой български училища, университети и фирми, както и участници от цял свят. Изложението се организира с подкрепата на Столична община и с медийното партньорство на над 70 медии от цялата страна. Събитието традиционно се посещава от хиляди ученици, студенти, младежи, млади учени, преподаватели, родители и общественици, професионалисти и експерти в съответните области.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив