28 Март 2024, 12:43 Днес (6) | Вчера (12)

КФН с упътване как да подадем претенция срещу ЗК "Олимпик"

09 Септември 2019 17:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 9 септември 2019, 19:34

КФН публикува преведено упътване от Службата за контрол върху застрахователните компании на Кипър

Службата за контрол върху застрахователните компании на Кипър публикува допълнителни упътвания за кредиторите след откриване на производство по ликвидация на Olympic Insurance Co. Ltd - дружеството, извършващо дейност на територията на България чрез застрахователна компания "Олимпик - клон България".
Припомняме, на 30.07.2019 г., компетентният съд в кипърската столица Никозия постанови решение за откриване на производство по ликвидация на Olympic Insurance Co. Ltd, дружеството, което у нас работеше посредством ЗК "Олимпик - клон България” КЧТ.
Вече е публикувано и "Упътване (под формата на въпроси и отговори) за кредитори за подаване на претенции спрямо застрахователна компания "Олимпик" за застрахователни полици, издадени в други държави членки на ЕС" ("Упътване").

Отговорността за определяне на масата на несъстоятелността, процесът по предявяване на претенции, както и изплащането на обезщетения са изцяло в юрисдикцията и прерогативите на кипърските органи, тоест на Надзорния орган на Кипър и ликвидаторите, назначени в Olympic Insurance Co. Ltd.

Българската Комисия за финансов надзор публикува неофициален превод на български език на "Упътването" , в което се съдържа информация за това какво се очаква от засегнатите лица, за да предявят техните претенции, регламентираните за това срокове, и документи, които трябва да се предоставят за доказване на претенциите си. Преводът на "Упътването" включва линкове към поканата за предявяване на претенции и формуляра за предявяване на претенции на сайта на Надзорния орган върху застраховането в Кипър на английски език, както и линкове към сайта на ЗК Олимпик Клон България КЧТ, в който същата информация е публикувана и на английски и на български език.

Всеки български гражданин, потребител на услуги от ЗК "Олимпик - клон България” и пострадал от фалита на компанията има възможност да прочете информацията и да предприеме нужните стъпки. В случай, че заинтересованите потребители не предприемат необходимите действия, е възможно да не могат да получат удовлетворение от имуществото на фалиралата компания.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив