29 Март 2024, 11:49 Днес (5) | Вчера (11)

Лагард отряза Гърция за предоговаряне на мерките

04 Юли 2012 10:07 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 4 юли 2012, 10:09

Партията Нова демокрация на Андонис Самарас спечели изборите в Гърция с обещанието да предоговори жестоките мерки, наложени от ЕС

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че няма никакво намерение" да предоговори заем, отпуснат на Гърция от фонда, ЕС и ЕЦБ, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

 

Партията Нова демокрация на Андонис Самарас спечели изборите в Гърция с обещанието да предоговори жестоките мерки, наложени от ЕС. Индикации за предоговаряне на някои от мерките бяха дадени, както от ЕК така и от ЕЦБ.

Нямам никакво намерение да преговарям и наново да предоговарям, каза Лагард пред телевизионната мрежа Си Ен Би Си. Сигурна съм, че гръцкото правителство ще може да ни представи ясни статистически данни. Очаквам с нетърпение да видя какво е направило то през последните месеци, за да се адаптира към програмата, изготвена от трите международни кредитори, допълни шефката на фонда. Кристин  Лагард каза, че разговорите на представителите на "тройката" в Атина ще регистрират какво е направено и какво не е през предишните месеци. Лагард посочи, че фондът иска да види какво е станало през последните месеци и как може да се върви напред към сътрудничество с гръцките власти.

Екип от експерти на Тройката (ЕС - Международния валутен фонд - Европейската централна банка), кредиторите на Гърция, пристига в Атина, за да започне първите проверки на гръцките сметки преди визитата на ръководителите на екипа, предаде Франс прес, позовавайки се на съобщение на финансовото министерство. Ръководителите на тристранната мисия, натоварена да оцени как се развиват сметките на страната, трябва да пристигна в сряда вечерта, а след това в четвъртък да се срещнат с новия премиер Андонис Самарас и неговия финансов министър Янис Стурнарас, уточниха службите на гръцкия премиер.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив