18 Април 2024, 05:36 Днес (0) | Вчера (11)

Над 30 сайта са се регистрирали до момента за участие в конкурса Сайт на годината

19 Юли 2019 10:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 юли 2019, 10:30

Очакванията са в рамките на срока да се регистрират над 200 проекта

Над 30 уеб проекта от цялата страна вече са се регистрирали в тазгодишното издание на конкурса "Сайт на годината”. Сред тях има както фирмени уебсайтове, така и масмедии, блогове, мобилни приложения, сайтове на каузи и много други. Кандидатстването за единствената българска уеб надпревара ще бъде отворено до 10 октомври като участниците могат да се включат в по две от общо единадесетте категории в него. Очакванията са в рамките на срока да се регистрират над 200 проекта. Инициативата се организира от "Фондация за активно развитие на уеб" и цели да привлече вниманието върху качествените интернет проекти, както и да докаже високия стандарт на онлайн бранша в България.

"Конкурсът "Сайт на годината” има важно значение за онлайн бизнеса у нас, защото поставя акцент върху качествените проекти, добрите примери и по този начин повдига нивото на целия бранш. Лично за мен, като член на журито в сегмента маркетинг, това, което е най-важно във всеки проект е как той комуникира със своята аудитория – от стратегията в основата на създаването му до дизайна, структурата, съдържанието, технологиите и не на последно място, креативността при позиционирането му като онлайн присъствие” - посочва Борис Луканов, маркетинг консултант, Marketing Creative Lab и член на журито на конкурса.

"През последните 20 години уеб браншът у нас се промени много и то в положителна посока. Днес талантливи български дизайнери и програмисти създават продукти на световно ниво и за нас е важно да покажем и наградим добрите примери в различни области. Затова и създадохме конкурса Сайт на годината, а успехът на неговото първо издание показва, че е на лице необходимост от подобна инициатива” - допълва Жюстин Томс, основател на конкурса.

Новост в тазгодишното издание на надпреварата са категориите за иновативни проекти в области като виртуална реалност, изкуствен интелект и отворени данни, както и възможността да се включат чуждоезикови проекти, създадени от българи. Всички съревноваващи се проекти ще бъдат оценени по специални критерии от жури, съставено от над 30 експерта по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг от цялата страна. Победителите ще получат престижното отличие "Сайт на годината" за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито ще даде и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8387
GBP 2.4796 2.4887 2.2891
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив