16 Април 2024, 13:15 Днес (6) | Вчера (10)

Нормалното движение по "Цариградско шосе" се възстановява от утре

01 Септември 2015 15:26 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 септември 2015, 13:56
Под лиценза на creativecommons

След ремонтите през миналата и тази година "Цариградско шосе" е с нов асфалт от края си, в района на Околовръстния път, до Полиграфическия комбинат

Тапата на "Цариградско шосе", в района на моста над кръговото за "Дървеница", от утре отива в историята, след като движението по основните платна на булеварда ще се пусне две седмици предсрочно. Кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че работата по локалните платна на една от основните пътни артерии в града ще продължи през следващите два месеца.

След ремонтите през миналата и тази година "Цариградско шосе" е с нов асфалт от края си, в района на Околовръстния път, до Полиграфическия комбинат. Частта на булеварда от Орлов мост до алея "Яворов" беше преасфалтирана през 2007 година, когато кмет беше сегашният премиер Бойко Борисов. Тази част от булеварда обаче се нуждае от нов ремонт, тъй като на кръстовището с "Евлоги Георгиев" са се образували коловози, преминаването, през които е неприятно и дори опасно с висока скорост.

От днес сутринта е пуснато нормалното движение и по бул. "Черни връх". От утре няма да има стеснение и на бул. "Витоша", в участъка от НДК до бул. "България". Там нормалният трафик тръгва седмица по-рано от планираното.

От 12 до 14 септември движението ще бъде спряно в участъка от НДК до бул. "Скобелев" за полагане на нов слой асфалт. В района до 15 септември трябва да приключат ремонтите и на тротоарите и подлеза. Във връзка с ремонта на бул. "Витоша" в частта до Южния парк Фандъкова коментира, че се изяснява дали ремонтните дейности да продължат, или да спрат и да останат за другата пролет, като решението за това трябва да бъде взето до края на деня.

До 15 септември трябва да приключи и ремонтът на бул. "Сливница" и на моста на "Захарна фабрика". Коментирайки бъдещите проекти, Фандъкова каза, че до края на годината може да започне изграждането на кръстовището на две нива на булевардите "Академик Иван Евстатиев Гешов" и "България". По думите й ремонтите работи съвпадат по добър начин с началото на строителството на метростанцията в района.

"В този участък ще има сериозни затруднения, но за сметка на това впоследствие хората ще имат метро и облекчено движение", каза Фандъкова. Тя допълни, че ще бъдат възстановени и трамвайните линии в района.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8361
GBP 2.4796 2.4887 2.2895
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив