19 Април 2024, 11:05 Днес (6) | Вчера (11)

Община Елин Пелин е първенец в организацията за справяне с бедствия и аварии

26 Април 2016 17:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 26 април 2016, 15:55

Министър Калфин: Сигурността е една от водещите предпоставки хората да остават да живеят по родните си места

Подкрепям добрия пример на община Елин Пелин за организацията, която са създали за справяне с бедствия и аварии. Доброто партньорството, което виждаме между общината и частния сектор още веднъж доказва успеха на съвместните инициативи между тях за изграждане на едно по-добро общество на местно ниво. Това отбеляза министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който посети учение на доброволния отряд за аварийно-спасителни дейности на общината.

Със своето "Аварийно звено" общината е първенец в страната в подготовката за справяне с евентуални кризи. Звеното разполага с оперативен център, който приема денонощни сигнали, високопроходима техника – включително линейки и дронове за видеонаблюдение и локализация на източника на сигнала.

В рамките на учението, министър Калфин се запозна подробно и с работата на общинското звено за градско видеонаблюдение, което разполага с техника за обезопасяване на всекидневния живот на населението в града и превенция срещу битовата престъпност.

"Искам да поздравя общината за проявената инициативност в изграждането на център за 24-часово видеонаблюдение на значими локации в града, включително и на сградите на училищата, в които учат повече от 2500 деца. Сигурността на децата е безспорно един от най-важните критерии за съществуването на едно общество. Усещането за сигурност, който този център чрез всичките си камери и възможности за бърза полицейска реакция дава на гражданите в общината, има много силно социално значение за цялата община. Надявам се повече общини да вземат вашия пример и заедно със своя местен бизнес да реализират такива успешни инициативи, които да спомогнат за подобряване условията на живот и чрез това да задържат младите семейства да остават да живеят и отглеждат децата си там", категоричен беше министър Калфин.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив