29 Март 2024, 16:49 Днес (11) | Вчера (11)

Отличени бяха победителите в Годишните награди за пътна безопасност

29 Януари 2020 16:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 януари 2020, 16:50

Със специална награда бяха отличени мл. автоконтрольор Филип Васев и мл. автоконтрольор Николай Дионисиев от Сектор ПП към ОД на МВР – София за професионализъм в особено тежък пътен инцидент

За девета поредна година Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" отличи най-добрите инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия. Сред официалните гости на церемонията бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Анжелина Тотева, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура Иван Досев, началникът на отдел "Пътна полиция” Звезделин Колев, народни представители и др.

"Пътната безопасност е съвкупност от множество елементи и само с общи действия можем да постигнем ефективни и устойчиви резултати. Радвам се, че именно тази философия е залегнала и в основата на Годишните награди за пътна безопасност. Защото те обхващат на практика всички субекти ангажирани с темата – институциите, компаниите, медиите, неправителствения сектор", подчерта Иво Кацаров, главен секретар на ДАБДП по време на откриването на събитието.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова награди Областна администрация – Габрово и ОД на МВР Шумен за реализирани инициативи в областта на пътната безопасност през 2019 г. Областна администрация – Габрово получи награда в категорията "Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации" за инициативата си "Животът е с предимство", която бе проведена под егидата на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". Областната дирекция на МВР в Шумен бе отличена за инициативата си "Видими на пътя". В рамките й всички първокласници в областния град получиха светлоотразителни аксесоари и бяха обучени и в специални беседи за опасностите на пътя.

Раздадени бяха и награди в категориите "Журналистически материали, видеофилми, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност"; "Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации"; "Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации", "Инициативи за пътна безопасност от образователни институции". Отличени бяха и служителите на Пътна полиция мл. автоконтрольор Филип Васев и мл. автоконтрольор Николай Дионисиев  за проявените кураж, смелост и професионализъм в особено тежък пътен инцидент.

 Ето кои бха наградени:


1. Категория "Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации”:
Победител – ОД на МВР- Шумен за кампанията "Видими на пътя”;
Победител – Областна администрация – Габрово за събитието "Животът е с предимство".

2. Категория "Инициативи за пътна безопасност от медии и журналисти, отразяващи проблемите на пътната безопасност”:
Победител – Георги Стоянов за книгата "Останете живи”;
Победител – Димитър Абрашев – журналист и водещ на предаването "Директно” по телевизия "България ОН ЕР”
Победител – Радио "Веселина” за Кампанията "Мисия Отговорен шофьор", сезон 2 – "Малък пешеходец".
Победител – Национална телевизия "Българе” – за поставения приоритет за отразяване и дискутиране на проблемите в пътната безопасност.
Специална награда – Дончо Дончев за книгата с епиграми "Люти шофьори".

3. Категория "Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации":
Победител – Фондация "Евелин Дуков" за Кампанията "Спри! Аз съм бъдещето!"
Победител – Сдружение "СБА Безопасно движение" за провеждането на състезания, обучения и събития по приложното колоездене в кампанията "Велосипедистът – мобилност и здраве за децата"

4. Категория "Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации”:
Победител – Волво Груп България ЕООД и Транспрес ООД за кампанията "Виждам те. Виждаш ме."
Специална награда – Дермал Лейз ООД за Кампанията за заличаване на белези на хора претърпели ПТП.

5.1. "Инициативи за пътна безопасност от учебни заведения в София":
Победител – 109 ОУ "Христо Смирненски" и кампанията "Пътните знаци са моите очи на пътя";

Победител – ДГ № 180 "Зайченцето бяло", с. Герман, за Инициативата "Лятна школа по БДП"

5.2. Инициативи за пътна безопасност от учебни заведения в страната":
Победител – ДГ № 44 ,,Валентина Терешкова", гр. Варна – Кампания ,,Училище за пешеходци";
Специална награда – 6 СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" гр. Монтана за Обучение по БДП за ученици 5-7 клас и участие в Националната ученическа викторина по БДП "Да запазим децата на пътя"

6. Категория "Специалната награда на служител на пътна полиция, който е предотвратил пътен инцидент или е участвал в спасяване на пострадали при ПТП или е оказал помощ на такива хора":
Наградени – мл. автоконтрольор Филип Васев и мл. автоконтрольор Николай Дионисиев от Сектор ПП към ОД на МВР – София – за проявените кураж, смелост и професионализъм в особено тежък пътен инцидент.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8091
GBP 2.4796 2.4887 2.2872
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив