24 Април 2024, 11:27 Днес (5) | Вчера (6)

Пет категории хора, които смятат, че нямат нужда от застраховка „Живот”

20 Октомври 2015 12:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 октомври 2015, 11:47
Под лиценза на creativecommons

Статията е написана от Андрей Андреев в Smartmoney.bg, финансов консултант от Разград и е за различните категории хора, които не разбират смисъла на животозастраховането. Ето я и нея:

Аз дълбоко вярвам че, прочитайки тази статия всеки от нас сериозно ще се замисли за бъдещето на семейството си и своите старини. Съществуват пет категории хора, които считат, че нямат необходимост да застраховат живота си.

Внимателно четете и определете в коя от тези категории попадате вие:

1. Хора, имащи собствен бизнес

Защо такива хора не застраховат живота си? Отговора е много прост - те са успели, разполагат с достатъчно средства, за да подсигурят себе си и семейството. При фатален край на бизнесмена, неговите наследници (съпруга, деца) могат за кратки срокове да продължат бизнеса и да запазят интензивността на паричните потоци.

Ако погледнем стойността на застрахователната премия (парите които клиента заделя годишно), то цената за един ден не надвишава тази на чашка кафе. И много бизнесмени са готови да се откажат от същата тази "чашка", за да използват тези пари за оборотни средства, без да се замислят за гарантираната застрахователна сума, която ще получи семейството при евентуален фатален край.

2. Хора, имащи малки доходи

За такива хора застраховането на живота е непосилен и излишен разход. В болшинството случаи те не се замислят, че в случай на тяхната смърт, семейството остава без източници на доходи и ще гладува. Такива хора мислят изключително за днешния ден, без да се замислят за бъдещето.

Естествено, ако настоятелно предлагаме на такъв човек застрахователна полица, той ще намери 1,000 причини да се откаже, не признавайки, че в портфейла си има 2 лева за застрахователна вноска, но има 4.40 лева за кутия цигари.

Да, за жалост такива хора има и да ги убедим в актуалността от покупката на застраховка е достатъчно сложно!

3. Вярващите хора

Много хора вярват в Бога и на него прехвърлят цялата отговорност за своя живот. В тази връзка има една интересна притча:

"Когато се случи наводнение, всеки се спасява както може, но един вярващ човек си казал - Бог ще ме спаси. Той е с мен! И когато един от спасяващите се хора, доплувайки до него му предложил място в лодката, той отказал, уповавайки се на Господа. Така се случило два пъти, след което придошла много вода и човека се удавил. Попадайки при Бога, той му задал само един въпрос - Защо ти не ме спаси? Бог отговорил - Аз ти изпратих три лодки.....

За такива хора е валидна и поговорката - "Вярвай в Бога, но сам си помогни".

4. Хора, незнаещи за възможностите на животозастраховането

Много често при провеждане на консултационни разговори задавам въпроса "На колко пари оценявате своя живот"! И 99% от запитаните отговарят "Той е безценен"! За мен като консултант, думичката "безценен" означава 0 лева??? Застраховка КАСКО на нов автомобил, закупен от автосалон струва минимум 1,000 лева, а твоя ЖИВОТ???

И ето тук е социалната роля на финансовия консултант - ние сме длъжни да повишаваме застрахователната култура на хората и "Бумеранга се връща".

Ето пример: Преди време се срещнах със собственик на ТИР, пътуващ постоянно из страната. Поговорихме за ползите от валутно-спестовните програми и се разделихме. След две седмици той ме потърси с думите "На пътя много камикадзета, искам да си направя застраховка".

Прочитайки тази статия, вие никога повече не трябва да казвате, че нищо не знаете за възможностите на животозастраховането. Ето защо аз настоятелно ви препоръчвам - обърнете се за съдействие и помощ към финансов консултант. Заедно ще изготвите най-правилната стратегия за застраховане на вашия живот и вашето семейство.

5. Хора с отговор "Аз ще помисля"

Вие кой отговор избирате - "Аз ще помисля" или "ДА, аз обичам моето семейство и искам то да има пари, когато мен ме няма"???

И завършвайки тази статия ще цитирам думите на Уинстън Чърчил: "Аз не знам нито едно семейство, което се е разорило, плащайки застрахователни вноски, но зная семейства, които са се разорили, не правейки това"!

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив