20 Април 2024, 16:15 Днес (0) | Вчера (10)

Пет компании ще участват в конкурса за избор на консултант по Стратегията за приватизация на "Булгартабак"

02 Февруари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В началото на следващата седмица предстоят и събеседванията

Пет компании - с оферти за участие в конкурса за избор на консултант при изпълнение Стратегията за приватизация на “Булгартабак холдинг”. Това са SG Corporate Finance Advisory, Париж; JP Morgan Plc, Лондон; консорциум, воден от Credit Suisse First Boston (Europe), Лондон; Morgan Stanley& Co.Limited, Лондон; UBS Ltd, Лондон, в консорциум с “Балканска Консултантска Компания” ООД, София. В 17 часа днес изтече крайният срок за подаване на офертите. Те бяха отворени непосредствено след изтичане на крайния срок от комисия, с председател Радослав Бозаджиев - зам-министър на икономиката и председател на Управителния съвет на “Булгартабак холдинг” АД. В началото на следващата седмица ще бъдат проведени събеседвания с кандидатите, след което ще бъде внесен доклад в Управителния съвет и Надзорния съвет за одобряване на спечелилия кандидат.
Консултантът по приватизацията ще трябва да подготви сделките за продажба на дружествата от структурата на холдинга и да изготви Стратегия за преструктуриране на дъщерните дружества.
Основните критерии за избор на консултант бяха съобщени още при публикуването на обявата за провеждането на конкурса. От кандидатите за консултант по приватизацията се очаква да имат доказан опит в успешни приватизационни сделки за предприятия в областта на тютюневата промишленост и/или сливания и придобивания на дружества в същата област. Кандидатите трябва да имат опит и в преструктурирането на дружества в областта на тютюневата промишленост или на големи индустриални групи. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив