24 Април 2024, 19:54 Днес (12) | Вчера (6)

Повечето кибератаки успяват заради занижени мерки за безопасност

20 Януари 2017 09:22 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 януари 2017, 09:25

Под прицела на киберпрестъпниците може да попадне всеки информационен масив и компаниите трябва да бъдат подготвени за това

Огромните информационни масиви на корпорациите в ерата на цифровизацията са тяхното ключово предимство в бизнеса. Но в същото време те са и главната им заплаха. Около това мнение се обединиха топ мениджъри по време на дискусия за цифровата икономика на бъдещето. Събитието се състоя в рамките на Световния икономически форум в Давос.

Увеличаването на информационните масиви издига на друго ниво и въпроса за тяхното опазване. Броят на хакерските атаки расте много бързо, а под прицела на киберпрестъпниците може да попадне всеки масив – в сферата на енергетиката, машиностроенето, здравеопазването, застраховането и др.

Според Инга Бил, CEO на застрахователния концерн Lloyd’s, повечето кибератаки (от 75 до 90%) се случват заради пренебрегнати мерки за кибербезопасност от страна на самите компании, а не заради уязвимост на системата.

Лю Жирен, CEO на Neusoft Corporation, предупреди, че много софтуерни приложения в здравеопазването не са безопасни и представляват голям риск за работата на цялата екосистема.
 
Бил Макдермот, CEO на SAP, подчерта, че за да повярват ползвателите на различните продукти, на първо място компаниите-партньори трябва да изградят безопасна защитена екосистема. На второ място, безопасността на системата може да бъде гарантирана само при ясно отношение от страна на компаниите към техните временни сътрудници. Към миналата година е регистриран ръст от 45 на сто при наемането на такива служители.

Още един проблем стои пред тази индустрия и това е въпросът за ползването на информационните масиви. Част от клиентите вероятно няма да бъдат съгласни да предоставят личните си данни като допълнителна ценност за активите на бизнес-империята
Затова и компаниите трябва да са готови да "купят" тази независимост с подходящи предложения – по-високо ниво на обслужване, по-точно диагностициране и разрешаване на възникнали въпроси и др.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив