29 Март 2024, 10:14 Днес (2) | Вчера (11)

Програмата на ГЕРБ предвижда общините да могат сами да увеличават данъка върху доходите

04 Септември 2014 16:29 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 4 септември 2014, 16:06

Документът на ГЕРБ, озаглавен "Стабилна България – време за реформи", предвижда още засилване на електронното управление, довършване на големите инфраструктурни проекти, публични конкурси за всички административни постове, национална програма за саниране на жилищата

Запазване на плоския данък, но възможност общините да определят сами малка добавка към него, която да остава в местния бюджет – това предвижда предизборната програма на ГЕРБ, представена днес.

Пред журналисти бившият заместник-министър на финансите в кабинета "Борисов" и бивш депутат от ГЕРБ Владислав Горанов посочи, че с нов механизъм ще се даде по-голяма финансова самостоятелност на общините. Общинските съвети ще могат да определят в полза на местните бюджети добавка към данъка върху доходите на физическите лица в размер "например от нула до два пункта". Това щяло да им помогне да правят истинска децентрализирана фискална политика. Границите на добавката обаче не са фиксирани в програмата.

Документът на ГЕРБ, озаглавен "Стабилна България – време за реформи", предвижда още засилване на електронното управление, довършване на големите инфраструктурни проекти, публични конкурси за всички административни постове, национална програма за саниране на жилищата.

Сред основните автори са бившият министър по еврофондовете, а сега евродепутат от ГЕРБ, Томислав Дончев и социологът и шеф на кабинета на бившия премиер Бойко Борисов Румяна Бъчварова, която от пролетта е и член на партийното ръководство.

Пред журналисти Дончев определи като основни приоритети пред страната, залегнали и в програмата, подобряването на демографската картина, гарантирането на сигурността, адекватното участие на България в променящия се Европейски съюз, дигиталната икономика, основана на знанието и иновациите, и необходимостта всяка политика да бъде съобразена с предизвикателствата на промените в климата.

"Управлението не е самоцел. Разбираме го като форма да реализираме управленски решения в център-дясно", обяви шефът на предизборния щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив