23 Април 2024, 10:19 Днес (2) | Вчера (13)

Първа застраховка от Теленор като агент на Chubb European Group

29 Март 2019 09:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 28 март 2019, 17:25

Операторът ще застрахова мобилни устройства по два плана

От днес телекомуникационната компания Теленор започва да предлага застраховане на мобилни устройства "Смартфон протект". В зависимост от избрания застрахователен продукт компанията осигурява на клиентите си защита при случайна повреда или кражба на устройството. "Мобилните устройства отдавна са много повече от средство за комуникация. Използваме ги за работа, навигация, пазаруване и още за новини и забавления. Повредата или кражбата на тези устройства може съществено да наруши ежедневния ни ритъм, а в живота няма бутон за пауза. Затова ние предлагаме на нашите клиенти възможност да защитят своите устройства чрез достъпна, лесна за разбиране и използване застрахователна услуга. Това е част от нашата амбиция да предложим на своите клиенти възможно най-доброто потребителско преживяване, както от ползването на нашите услуги, така и в обслужването и грижата за тях", коментира главният маркетинг директор на Теленор Горан Маркович по време на специалното събитие за представяне на услугата.
Клиентите на абонаментните планове за мобилни услуги на Теленор, които закупят чрез плащане в брой или получат по договор за лизинг от оператора мобилно устройство, за което се предлага застраховката, могат да се възползват от Смартфон протект, като сключат застрахователна полица.
На разположение на клиентите на оператора са два застрахователни продукта: "Смартфон протект" предлага защита в случай на случайна или злоумишлена повреда на устройството, а "Смартфон протект+" предлага освен защита при случайна и злоумишлена повреда, още и защита в случай на кражба.
Застрахователната премия зависи от цената без абонамент на устройството в Теленор и избрания застрахователен продукт. Тя се заплаща като месечна такса и се включва в месечната сметка на клиента. Всички клиенти на Теленор, които сключат застраховка Смартфон протект или Смартфон протект+ до 30 април 2019 г., няма да заплащат първата месечна застрахователна премия.

При настъпване на застрахователно събитие, което е покрито от условията на полицата, клиентът е необходимо да заяви това чрез обаждане на кратък номер 123. В случаите, в които повредата подлежи на ремонт, устройството ще бъде ремонтирано в сервиза на Теленор, а когато това е невъзможно – устройството ще бъде заменено с ново от същата марка и модел или аналогично, ако застрахованото устройство вече не се предлага. В случай на одобрена от застрахователя щета, клиентът ще заплаща и сума за самоучастие, която е предварително уточнена в застрахователния му договор. Не се предвижда изплащането на парично обезщетение за настъпили щети.

Застрахователната полица може да бъде сключена в момента на покупка или вземане на лизинг на устройството като избраният застрахователен пакет не може да бъде променян. Полицата е безсрочна и може да бъде прекратена по всяко време от клиента, без неустойки.

Застраховката е продукт на компанията Chubb European Group SE, а Теленор я предлага в качеството си на застрахователeн агент на компанията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив