19 Април 2024, 19:40 Днес (10) | Вчера (11)

Раздадоха оскарите в застраховането и пенсионното осигуряване

19 Май 2017 09:06 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Албена Алексиева
A+ A-
Последна редакция: 19 май 2017, 16:59

Девет компании получиха признание. Четирима утвърдени експерти бяха удостоени с персоналните награди на фондация "Гаврийски"

На стилна церемония в София снощи бяха раздадени годишните награди в застраховането и пенсионното осигуряване. За девета поредна година събитието се организира от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, а в годините към организаторите се присъединиха последователно и фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски", и Българската асоциация на застрахователните брокери. 
ИНСМАРКЕТ е традиционен медия партньор на събитието.

Светла  Несторова, председател на УС на АБЗ, се обърна към залата с думите: "Вие създавате тенденциите и перспективите на пазара и  вие сте тези, които градите общото бъдеще на този пазар". Тя поздрави колегите си за силата, куража, търпението, морала и здравия финансов гръб, които са ги превели през тежката 2016 година.

Девет компании бяха удостоени с признание. Награди бяха връчени в категориите "Застраховател на годината", "Пенсионноосигурително дружество на годината" и "Застрахователен брокер на годината".

Застрахователи на 2016 година станаха:
- в общото застраховане: "ДЗИ Общо застраховане".
- в животозастрахованeто: "Алианц България живот".
- Най-динамично развиващо се застрахователно дружество: "Дженерали България".

Наградите в пенсионното осигуряване за 2016-та бяха присъдени на:
- в допълнителното задължително пенсионно осигуряване: ПОК "Доверие"
- в допълнителното доброволно пенсионно осигуряване: "Алианц България"
- Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество: "NN България"

Като най-добри застрахователни брокери бяха отличени:
- в общото застраховане: "Ай Енд Джи Брокерс".
- в животозастраховането: "Евролайф България".
- Най-динамично развиващ се застрахователен брокер: "Мусала Иншурънс Брокер".
Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите,  изработени от художника Андрей Янев, и грамоти.

По време на събитието бе обявено решение на ВУЗФ и АБЗ за учредяване на годишна стипендия "Млад застраховател" на името на един от доайените на българското застраховане - Румен Янчев, който почина внезапно на 28 август 2016 г. Янчев бе председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД. Стипендията е за обучение в магистърска степен по програмите на ВУЗФ, като нейният носител ще бъде определян от АБЗ.

За 19-та поредна година фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" връчи персонални специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване.
За цялостен принос в развитието на застрахователното дело тази година бяха отличени двама души: зам.-председателят на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор" Ралица Агайн-Гури и председателят на СД на застрахователна компания "Бул инс" Петрозар Петков.
За принос в развитието на осигурителните системи в страната беше награден Милен Марков, главен изпълнителен директор на ПОК”Съгласие”.
За особен принос в развитието на посредничеството в застраховането бе отличена Ивета Кунова, председател на Българската асоциация на застрахователните брокери.

Главният изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД Румен Янчев бе обявен посмъртно за почетен председател на попечителския съвет на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски". Почетният диплом бе връчен на неговата съпруга.

На събитието присъства застрахователният и финансов елит на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди, медии. Официален гости на церемонията тази година беше министърът на финансите Владислав Горанов, който поздрави сектора, че е преминал през сериозно предизвикателство. "Радвам се, че с гордо вдигната глава можем да отчетем, че тази част от финансовите институции и инфраструктура на държавата е на добро ниво. Ние ще продължим да подобряваме регулациите и законодателството в областта на застраховането и пенсионното осигуряване във всичките му фази. Светът се развива, скоростта на информацията се развива, сложността на пазара се развива и има много предизвикателства пред нас, които в следващите няколко години трябва да решим", каза финансовият министър.

Сред останалите официални гости на събитието бяха Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в 44-то Народно събрание; Карина Караиванова, председател на Комисията за финансов надзор (КФН) и нейните заместници Ралица Агайн-Гури, Владимир Савов и Ангел Джалъзов; Цветан Цветков, председател на  Сметната палата; проф. д-р Борис Грозданов, председател на Фискалния съвет; Любомир Дацов, член на Фискалния съвет; проф. д.ик.н Стати Статев, ректор на УНСС; доц. д-р Иван Марчевски, ректор на СА "Д. А. Ценов”, Свищов; проф. д-р Лалко Дулевски, председател на Икономическия и социален съвет; Светослав Гаврийски, главен изпълнителен директор на "Алианц Банк България”; Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на банка ДСК и други.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив