28 Март 2024, 21:39 Днес (11) | Вчера (12)

Расте интересът към магистърската програма "Бизнес анализ и ERP системи" във ВУЗФ

27 Юли 2015 11:40 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 27 юли 2015, 10:11

Магистратурата е първата по рода си у нас, която позволява на младежи без познания по програмиране да направят успешна кариера в софтуерния бранш

Вече са раздадени първите стипендии за магистърската програма "Бизнес анализ и ERP системи" на ERP Academy и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).  Организаторите споделиха, че нараства броят на младите хора, интересуващи се от новата специалност, която им предлага теоретична и практическа подготовка, както и кариера в една от най-перспективните области на пазара на труда – бизнес софтуера.

Повечето кандидати за новата магистърска програма са привлечени основно от факта, че тя позволява на студенти без знания по програмиране да се развиват в софтуерния бранш и да направят успешна ИТ кариера.

Освен младежи, които сега избират своето кариерно развитие, интерес към магистратурата проявяват и вече реализирани на пазара на труда специалисти, които търсят възможности да надградят своите знания. Не на последно място запитвания към програмата има и от представители на компании, в които предстои внедряването на ERP система.

Припомняме, че първата по рода си магистратура по бизнес софтуер у нас не подготвя ИТ кадри, а специалисти по внедряване, поддръжка и продажби на системи за управление на бизнеса. Това са мащабни софтуерни решения, струващи десетки и дори стотици хиляди левове, които управляват цялостната дейност в предприятията – от производството, през маркетинга, продажбите, счетоводството, човешките ресурси и всички останали аспекти от дейността.

Лекциите ще позволят на студентите да навлязат в най-важните подсегменти на бизнес софтуера като ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), BPM (Business Process Management), BI (Business Intelligence), обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, "Интернет на нещата" (Internet of Things) и др. Обучаваните студенти ще получат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици, както и да изучават други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и т.н.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив