29 Март 2024, 17:33 Днес (12) | Вчера (11)

Софтуерна компания подпомага интелигентната трансформация на предприятията

26 Април 2017 13:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 26 април 2017, 11:56

Компанията интегрира изкуствения интелект и когнитивните технологии във всичките си продукти

Преход на компаниите към интелигентни предприятия от ново поколение, чрез когнитивни технологии и решения – това е ключовият елемент от визията на Сирма Груп за развитие през следващите години, представена на организираното от нея събитие "Следващите 25 – Интелигентното предприятие". То се проведе на 24 април, по случай навършването на 25 години от създаването на най-голямата българска софтуерна група и събра представители на ИТ бранша и инвестиционните среди, за да им разкрие визията на компанията за бъдещето.

"Нашата визия е свързана с това, че светът се променя все по-бързо, воден от технологичното развитие. Навлизането на когнитивните технологии и изкуствения интелект отправя голямо предизвикателство към организации, компании и цели нации. И за да могат компаниите да отговорят на това предизвикателство и да се адаптират към все по-бързо променящата се среда, те трябва да извървят прехода към интелигентното предприятие. Именно това е и нашата мисия – да подпомагаме този преход, чрез когнитивни софтуерни технологии и решения. Това е и фокуса ни през следващите няколко години",- заяви Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг.

Невронни мрежи, машинно обучение, технологии за разпознаване на лица, когнитивни технологии - това са някои от най-иновативните ИТ сегменти, към които се е насочила Сирма, показвайки по този начин, че средствата, привлечени от наскорошното успешно листване на борсата, се инвестират в технологии които предефинират бизнеса и създават бъдещето. Всичко в разработвания от нейните подразделения софтуер включва усещането за човешка мисъл – възприемане, интерпретация, предвиждане и взимане на решения.

Пред гостите беше представено и най-новото дружество в рамките на Сирма Груп - Сирма Медикъл Системс. Росен Върбанов, Изпълнителен директор на компанията разказа за перспективите пред здравните технологии и за решението Diabetis-M, което помага за управление на диабетното състояние - най-разпространеното хронично заболяване в света.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8091
GBP 2.4796 2.4887 2.2872
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив