08 Май 2024, 23:03 Днес (10) | Вчера (11)

Стартира подписка срещу забраната за онлайн застраховане

23 Ноември 2015 12:49 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 23 ноември 2015, 13:20
thinkstockphotos.com

Браншови обединения и физически лица се обявяват срещу запазване на стикера като неделима част от застраховка "Гражданска отговорност"

Стартира подписка срещу забраната за онлайн застраховане, както и срещу запазване на стикера като неделима част от застраховка "Гражданска отговорност", съобщиха за ИНСМАРКЕТ от Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Оттам уточянат, че подписката е и срещу завишените правомощия на заместник-председателя на КФН, ръководещ Управление "Застрахователен надзор”, рекламентирани с новия Кодекс за застраховането. Припомняме,  Народното събрание прие на първо четене новия Кодекс на 7 октомври.

От асоциацията посочват, че подписката ще бъде предоставена на народните представители, председателя на НС и на Министерски съвет.

За утре е насрочена пресконференция, чиито организатори са браншови обединения и физически лица: Христо Христов – основател на застрахователния надзор; Даниела Конова – бивш директор на Дирекция "Застрахователен надзор"; Румен Гълъбинов и Борислав Богоев – бивши зам.председатели на КФН; Деян Николов - адвокат; Българска уеб асоциация; Българска асоциация на софтуерните компании; ИКТ Клъстър; Инерактив адвъртайзинг бюро България; Българска асоциация на пострадали при катастрофи; Център за човешки права и Български съюз за директна демокрация.

Припомняме, на 10 ноември Българската асоциация на пострадали при катастрофи и застрахователни експерти разпространиха отворено писмо срещу част от предложените промени в Кодекса за застраховането.  В документа те посочиха, че някои разпоредби на новия кодекс са лобистки и създават опасна среда за застрахователите.

Преди броени дни пък представители на Асоциацията на българските застрахователи, Гаранционния фонд, Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, Българската асоциация на застрахователните брокери и Асоциацията на застрахователните брокери в България поискаха спешно приемане на новия Застрахователен кодекс и обявиха, че ако това не се случи, Европейската комисия стартира наказателна процедура срещу България заради забавянето в транспонирането на директивата за застрахователна и презастрахователна дейност Платежоспособност ІІ.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 08 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8166
GBP 2.4796 2.4887 2.2793
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив