20 Април 2024, 16:36 Днес (0) | Вчера (10)

Телекомите в Северна Македония планират намаляване на тарифите?

07 Март 2019 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 7 март 2019, 13:20

През май разговорите с телеком операторите в Северна Македония ще бъдат интензифицирани

Министърът на транспорта Росен Желязков е получил уверение, че телекомите в Северна Македония са предприели стъпки за намаляване на тарифите. Това заяви той по време на втория ден от заседанието на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Северна Македония, която се провежда в Скопие, предаде БНР. Двете страни обсъдиха и инфраструктурни проекти.
Министър Росен Желязков открои важността на първото заседание на Междуправителствената българо-македонска комисия за икономическо сътрудничество: "Процесът на сближаване между двете държави бележи десетилетия. Всъщност най-важното в този период е изграждането на доверие, на по-добра комуникация, на разбирателство".
Късно снощи министър Желязков проведе среща с министъра на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши, който е съпредседател на Смесената комисия: "Препотвърдихме още снощи ангажиментите, които имаме в сферата на изграждането на железопътната инфраструктура. В България за новия програмен период планираме 400 млн. евро за изграждането и модернизацията на линията София-Перник-Радомир-Гюешево-граница. От страна на Република Северна Македония е предвидена аналогична сума за изграждането на нова свързаност със Скопие и границата".
По време на срещата си с министъра на информационното общество и администрацията Дамян Манчевски, Росен Желязков е получил уверение, че от страна на телеком операторите и от страна на регулатора в Скопие са предприети значителни стъпки за намаляване на тарифите. През май разговорите с телеком операторите в Северна Македония ще бъдат интензифицирани.
Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Северна Македония се председателства от  българска страна от министъра на транспорта Росен Желязков.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив