29 Март 2024, 00:03 Днес (0) | Вчера (11)

Торнадо донесе големи загуби в Средния запад

09 Май 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Торнада, които вилняха в няколко щата в Средния запад на 4 май, причиниха смъртта на най-малко 38 души и нанесоха щети на много домове и бизнессгради. Insurance Services Offices Inc. обяви инцидента като катастрофа, като се обоснова, че причинените застрахователни щети от торнадото, което опустоши 14 щата, ще достигнат минимум 25 млн. долара.

Торнада, които вилняха в няколко щата в Средния запад на 4 май, причиниха смъртта на най-малко 38 души и нанесоха щети на много домове и бизнессгради. Insurance Services Offices Inc. обяви инцидента като катастрофа, като се обоснова, че причинените застрахователни щети от торнадото, което опустоши 14 щата, ще достигнат минимум 25 млн. долара. Възможно е дори реалните загуби далеч да надхвърлят тези прогнозни калкулации.
Седем провинции в Канзас са обявени за бедствени зони от правителството на САЩ. В Либърти, Монтана, ураганен вятър отнесе покривите на сградата на общинската управа и на колежа William Jewell. Той нанесе и тежки поражения на часовниковата кула в града. Местното училище е оценило нанесените на сградата му щети между 15 и 20 милиона долара.
На изток от Тенеси най-големи са щетите на покривните конструкции и канализационните системи на северноамериканския завод на Proctor & Gamble Co., който произвежда чипса с марка Pringles. Прекъсването на производствения цикъл доведе до лавинообразно увеличение на щетите, защото заводът, разположен в засегнатия град Джаксън, остана затворен и във вторник. Говорителката на компанията е заявила, че застраховката ще покрие както имуществените щети, така и загубите, възникнали вследствие на спирането на производството, но отказа да коментира подробностите и конкретните условия на договора, предвидените покрития и очаквани обезщетения.
Техническата оценка на щетите ще отнеме известно време, тъй като дори пътищата са блокирани от паднали дървета и е нарушена електрозахранващата система, която също е пострадала от торнадата.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив