19 Април 2024, 14:50 Днес (8) | Вчера (11)

"Булгаргаз" търси застраховател на имущество и отговорности

13 Март 2019 13:03 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 12 март 2019, 14:07

Дружеството е заделило 107 хил. лева за сключване на полици чрез обществена поръчка

"Булгаргаз" ЕАД обяви публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет застраховане на имущество и отговорност на дружеството. Обществената поръчка е по три обособени позиции.

Първата е за застраховка "Гражданска отговорност" във връзка с осъществяваната от дружеството лицензионна дейности по Закона за енергетиката - обществена доставка на природен газ. Застрахователното покритие е за: причиняване на телесни увреждания, включително смърт, заболяване или загуба на трудоспособност и/или щети и загуби на имущество, настъпили през периода на застраховката.

Втората обособена позиция е за застраховка на стоково-материални запаси (природен газ) в подземно газохранилище Чирен и природен газ в транзитната газопреносна система на територията на Република Румъния. Застрахователното покритие влиза в сила при: пожар включително последици от гасена на пожар, удар от мълния, експлозия или имплозия, удар от летателен апарат, части от него или товара му; природни бедствия, включително буря, градушка, проливен дъжд, наводнение, тежест при естествено натрупване на сняг и лед, замръзване, падащи дървета и клони и други външни обекти вследствие буря и градушка; свличане или срутване на земни пластове; земетресение; злоумишлени действия на трети лица; щети и загуби по време на транспорт; удар от превозно средство или животно; разходи, направени с необходимата грижа на Застрахования за ограничаване на вредите вследствие застрахователно събитие; разходи за отстраняване на развалини и останки.

Обособена позиция 3 е за застраховка на машини, съоръжения и оборудване; на задбалансови активи и материали; на стопански инвентар и компютърна техника, собственост на дружеството.
Застрахователното покритие влиза в сила при: пожар включително последици от гасена на пожар, удар от мълния, експлозия или имплозия, удар от летателен апарат, части от него или товара му; природни бедствия, включително буря, градушка, проливен дъжд, наводнение, тежест при естествено натрупване на сняг и лед, замръзване, падащи дървета и клони и други външни обекти вследствие буря и градушка; земетресение; злоумишлени действия на трети лица; щети вследствие спукване на водопроводни, канализационни и отоплителни тръби; щети и загуби по време на транспорт (отнася се за машини, съоръжения и оборудване, както и за стопански инвентар и компютърна техника); удар от превозно средство или животно; разходи, направени с необходимата грижа на Застрахования за ограничаване на вредите вследствие застрахователно събитие; разходи за отстраняване на развалини и останки. Застрахователното покритие за стопански инвентар и компютърна техника влиза в сила и при: кражба чрез взлом; кражба, извършена с използване на техническо средство; щети, нанесени от извършителите, включително увреждане на прегради, врати и заключващи средства.

Прогнозната стойност на поръчката е 107 000 лв. без ДДС.

Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 1 април 2019 г.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив