19 Април 2024, 14:48 Днес (8) | Вчера (11)

"Булгартабак" и финансовото министерство пуснаха втора кампания срещу контрабандата

17 Август 2015 15:39 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 август 2015, 13:40
Под лиценза на creativecommons

Министерството на финансите и "Булгартабак холдинг" пуснаха нова порция от съвместната им кампания, насочена срещу контрабандата на цигари. Нов клип вече се излъчва по някои телевизии от днес

Кампанията започна в началото на година. Тогава етичната комисия към Националния съвет за саморегулация препоръча кампанията на цигарения производител да бъде спряна или коригирана, защото подсъзнателно чрез някои елементи от текста и изображенията създава впечатление, че купуването на легални цигари е полезно за обществото и трябва да се поощрява.

На сайта си холдингът също оповестява началото на втората кампания. Посочва се, че нейната цел е "да информира обществото за възможностите, които стоят пред него, и реално какво се случва в момента. А това са всички хубави неща свързани с по-добрата инфраструктура в страната".

В текста изрично се посочва, че кампанията се осъществява в партньорство с Министерство на финансите, Агенция "Митници", "Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010" и Асоциация на производителите на ориенталски тютюни.

"Ние сме национално отговорна компания, считаме, че е нормално да НЕ купуваме контрабандни стоки и е нормално е да си плащаме данъците", се допълва оттам.

В началото си кампанията предизвика доста упреци, насочени предимно към Министерството на финансите. По време на парламентарния контрол финансовият министър Владислав Горанов обясни, че няма да подозира в контрабанда никой производител или търговец на акцизни стоки, ако плати рекламна кампания срещу контрабандата. 

"Ако някой се притеснява, че прави контрабанда, съм готов да дам логото на Министерството на финансите на всяка компания, търгуваща с акцизни стоки, и да направим рекламни послания срещу контрабандата. Ако някой от операторите иска да не се съмняваме, че го упрекваме, че участва в контрабандни схеми, да бъде добър да си направи и участва в кампания срещу контрабандата", каза през февруари министърът.

"Държавата е срещу контрабандата и е готова с всички свои органи да се противопостави. Ще го брандираме, ще напишем: Република България и "Лукойл" са срещу контрабандата, Република България и "Булгартабак" са срещу контрабандата и Република България и всеки, който иска да търгува с акцизни стоки, е срещу контрабандата", обясни още Горанов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив