28 Март 2024, 21:07 Днес (11) | Вчера (12)

Българо–кипърски бизнес форум ще се проведе в Кипър

27 Февруари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Инициативата ще бъде през месеците май – юни

Българо–кипърски бизнес форум ще се проведе през месеците май – юни в Кипър. Това се договориха на работна среща заместник–министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов и Фотис Фотио–председател на Държавната туристическа организация в Кипър. На срещата присъства и временно управляващия посолството на Кипър у нас – Андреас Игнатиу, както и директора на авиокомпания “Хелиос ер” - Андреас Христофидис.
Договорено бе още организацията и програмата на двустранния икономически форум да бъде уточнена до края на месец април. По предложение на зам.-министър Хаджиниколов във форума ще бъде включена задължително темата “Туризъм”. Очакванията са да бъде обменен опит между представителите на двете държави за развитие на специализиран туризъм – селски, културно – исторически и екотуризъм. Заместник – министър Хаджиниколов се ангажира на форума да бъде представена и цялостна информация за опита на България в развитието на “казино туризма”, поради особено големия интерес, който кипърската делегация прояви към темата. Интерес предизвика и българският закон за хазарта, както и съществуващият регистрационен режим на казината.
По време на работната среща г-н Фотис Фотио представи разработения “Стратегически 7 годишен план за развитие на Кипър”, който ще стартира през месец май тази година, след присъединяването на страната към ЕС. “Кипърският опит ще бъде полезен при изработването на стратегия за развитие на туризма в България, след присъединяването ни в ЕС през 2007 година” – подчерта заместник-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов.
Представителите на република Кипър проявиха интерес и към възможностите за инвестиции в туризма в България, както и към предстоящите промени в законите за туризма и за насърчаване на инвестициите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив