25 Април 2024, 11:39 Днес (5) | Вчера (12)

Insurance Europe публикува ръководство "Застраховай се мъдро"

18 Юни 2020 12:06 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 юни 2020, 12:14

Инициативата има за цел да увеличи финансовата грамотност и информираност в Европа

Insurance Europe публикува ръководство за това как да се застраховаме разумно. Последните събития показаха колко важно е да вземаме правилни финансови решения и да разбираме финансовите продукти, които купуваме. Особено важно е да знаем какво точно покрива застраховката и какво  - не. Организацията изтъква три важни пункта, които застрахованият трябва да помни:
-    Правилната полица: Когато е застраховаме  е важно не просто да имаме договор на най-добра цена, но и да сме уверени, че застраховката ще покрива всички наши нужди;
-    Преглед на покритието: За да сме по-добре подготвени при евентуално застрахователно събитие, трябва предварително да се прочели правилата и условията на договора и по-специално какво е обхванато от застраховката и кои са възможните изключение от покритието;
-    Застрахователно събитие: Ако се случи нежелано събитие и се наложи да подадем иск, е необходимо да познаваме стъпките при завеждането на щета. Организацията напомня, че застрахованият трябва най-бързо да се свърже със своя застраховател за съдействие и съвет.
Изданието предлага полезни съвети как да се застраховаме разумно за ключови житейски събития, като закупуване на къща, пътуване в чужбина или закупуване на кола. Инициативата е част от кампанията #InsureWisely на Insurance Europe, която има за цел да увеличи финансовата грамотност и информираност в цяла Европа.
Финансовото образование играе жизненоважна роля в живоа на европеййците и изобщо на хората. Европейските граждани трябва да имат знанията, увереността и уменията, необходими за подобряване на разбирането им за финансовите продукти, посочват от Insurance Europe и насърчават и застрахователите и регулаторите в ЕС да играят по-голяма роля в подкрепа на тази цел.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив