29 Март 2024, 14:51 Днес (9) | Вчера (11)

eBay стартира глобална програма за бизнес развитие в България

27 Септември 2019 15:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 27 септември 2019, 15:38

Програмата ще помогне на български малки и средни предприятия да увеличат износа си по целия свят

eBay стартира в Пловдив програмата Export Revivial за обучение на малки и средни предприятия, за да им помогне да увеличат своя износ, като максимално се възползват от възможностите на онлайн търговията. Обученията се организират с подкрепата на Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Община Пловдив.
България е първата държава от Източна Европа, която се включва в специализираната програма, благодарение на която петдесет активни български компании ще получат възможност да подобрят интернет продажбите си и да засилят износа на готова продукция към милиони купувачи от целия свят. Обучителните сесии, водени от експерти от eBay, ще се провеждат в Пловдив, който е един от най-бързо развиващите се нови индустриални центрове в страната.
Иновативната програма Export Revival помага на местните собственици на фирми да продават своите уникални продукти на световния пазар, като същевременно укрепват връзките в местната бизнес общност. Export Revival е част от глобалната инициатива на eBay Retail Revival, която вече се проведе в над 10 града от САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия, което даде началото на успешни международни продажби за стотици фирми.
Участниците в едномесечната програма - малки и средни предприятия от района на Пловдив ще се възползват от менторски насоки при активна работа в малки групи, за да се обърне индивидуално внимание на нуждите и особеностите на всяка компания. Избраните компании са от различни сектори, от производители на дизайнерски облекла, играчки за деца и артикули за дома и домашните любимци до фитнес оборудване, авточасти и специализирани машини. Курсът ще включва майсторски класове по основи на продажбите, логистика, маркетингови похвати, инструменти за популяризиране на стоките и други.

По време на откриването на програмата в Пловдив генералният мениджър за Източна Европа, Русия и Израел на eBay - Иля Кретов, коментира: "Днес стартираме глобална инициатива за eBay за първи път в Източна Европа – точно в България. В основата на програмата Export Revival е залегнал един от основните принципи и цели на нашата марка - да даде възможност на местните предприемачи, като им отвори път към международни продажби и милиони клиенти по целия свят. Радваме се, че този път сред участниците са 50 бизнеса от Пловдив, които ще преминат през интензивни обучения и като резултат ще представят стотици местни продукти на световната аудитория. eBay вече обединява повече от 10 хиляди български продавачи и виждаме още по-голям потенциал за българския бизнес в проучването на международната търговия на нашата платформа".
В края на обучението всяка от компаниите участнички ще има работещ онлайн магазин, достъпен до 182 милиона клиенти на eBay от целия свят, отговарящ на най-съвременните изисквания, за удобство функционалност и достъпност. Всички продукти от 50те участващи в програмата компании ще бъдат представени на специално разработена страница на платформата eBay и ще включват и видео представяния на някои от търговците. Във всички градове, където инициативата е проведена, се отбелязва икономическо оживление и засилване на износа на местно произведени продукти. Инициативата се осъществява съвместно със структури на централно и местно ниво и бизнес лидери, за да насърчи предприемачеството и да стимулира икономическия растеж.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив