29 Март 2024, 12:39 Днес (6) | Вчера (11)

"Ситигаз България" си търси застраховател

18 Май 2017 10:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 май 2017, 09:46

Предмет на застраховане са служителите, газопреносната мрежа, возилата, отговорностите на дружеството

"Ситигаз България" ЕАД  откри процедура по публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет осигуряване на застрахователни услуги за нуждите на дружеството за срок от три години. Поръчката е разделена на четири обособени позиции.

Първата е застраховка "Гражданска отговорност на юридическо лице" във връзка с лицензионните дейности по Закона за енергетиката, осъществявани от дружеството. Покрити застрахователни рискове са: телесно увреждане (вкл. смърт, заболяване или загуба на работоспособност) и щети и загуби на имущество, настъпили през периода на застраховката. Дейностите на дружеството се извършват на територията на региони Тракия, Габрово, Твърдица, Павел баня, Хасково, Кърджали, Силистра, Алфатар, Тутракан, Дулово и Главиница. Минималната застрахователна сума е в размер 500 000 лв. на застрахователно събитие и 2 000 000 лв. за всички застрахователни събития за срок една година.

Втората обособена позиция е застраховка на газопроводната мрежа, АГРС, декомпресираща станция и станция за дистанционно отчитане. Рискове покрити от застраховката:
- всички рискове на газопреносна мрежа (пожар, експлозия, светкавица, мълния, сблъскване, падане на летящо тяло или дървета и клони, градушка, дъжд и др.);
- кражба чрез взлом, въоръжен грабеж и вандализъм на движимото имущество,
- производствена авария на машини и съоръжения, включително "разкъсване в резултат на умора на материала;
- пожар, пожар в резултат на мълния, експлозия, мълния, сблъсък или падане на летящо тяло;
- умишлен пожар;
- бедствия в резултат на имплозия, буря, градушка, пороен дъжд, наводнение, тежест от сняг и лед;
- намокряне в следствие изтичане на вода и пара, удар от превозно средство или животно;
- замръзване;
- свличане и/или срутване на земни пластове, в следствие на природни бедствия;
- злоумишлени действия на трети лица, вкл. злоумишлен пожар и злоумишлена експлозия;
- земетресения;
- всички рискове при изпълнението на строително-монтажни работи при изграждането на обекти;
- допълнителни разходи, свързани с ограничаване на размера на щетите при настъпване на застрахователно събитие,  с лимит до 5% от застрахователната сума по полицата;
- загуба на природен газ в следствие на аварии и ремонтно-възстановителни дейности във връзка с покритието на застрахователната полица.

Третата обособена позиция е застраховка на 33 моторни превозни средства и полуремаркета собственост на "Ситигаз България” ЕАД, по застраховки "Пълно Каско", "Злополука на местата в МПС" и задължителната застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите".

Послената обособена позиция е застраховка "Трудова злополука" на общо 36 служители на дружеството. Рискове, покрити от застраховката, са смърт вследствие на трудова злополука; трайно намалена работоспособност вследствие на трудова злополука; временна неработоспособност вследствие на трудова злополука;  медицински разходи, включително разходи за медикаменти при трудова злополука.

Прогнозната стойност на поръчката е 291 900 лева. Плащанията на застрахователните премии ще бъдат извършени от възложителя на три равни вноски, разпределени за тригодишния срок на застрахователния договор.

Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 7 юни 2017 г.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив