24 Април 2024, 17:45 Днес (12) | Вчера (6)

Телерик Академия разширява технологиите, за които ще подготвя талант

22 Януари 2018 14:22 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 януари 2018, 12:37

През 2018 г. организацията добавя Java и Mobile към обученията си и се фокусира върху развитието на партньорската си мрежа

Телерик Академия – водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери, обяви днес, че разширява организацията си с три нови назначения към екипите "Връзки с партньорите и продажби" и "Обучения". Към Академията се присъединяват Гриша Караниколов, който ще участва в развитието на партньорската програма на Академията, Мая Жечева и Едуард Евлогиев, с които организацията ще разшири обхвата на професионалните си обучения.
През 2018 г. освен предлаганите до момента технологии .NET и JavaScript, обученията за първи път ще акцентират върху програмния език Java, както и разработката на мобилни приложения. В отговор на нуждите на партньорите на Академията и на пазара в България, през следващите 12 месеца ще стартират 9 нови програми за подготовка на софтуерни специалисти.

В Телерик Академия Гриша Караниколов ще заеме позицията мениджър "Връзки с партньорите и продажби". В тази роля той отговаря за отношенията с бизнеса и развитието на партньорската мрежа на Телерик Академия. Гриша разполага с над 12 години опит в областта на продажбите и консултирането на ключови клиенти като Microsoft, PwC, BBC, Coca-Cola и Nestle. През последните 7 години работи в Telerik и след това Progress, където изпълнява ролята старши инженер по продажбите за системата за управление на съдържанието – Telerik Sitefinity. Преди това Гриша ръководи екип от специалисти в областта на продажбите в SiteGround. Водил е технологични обучения и лекции в САЩ, Южна Америка, Европа и Азия. Има бакалавърска степен по индустриален мениджмънт от ТУ-София.
Като част от Телерик Академия, Мая Жечева, технологичен трейнър, и Едуард Евлогиев, младши технологичен трейнър, ще имат ключова роля за развитието на професионалните ѝ програми и въвеждането на нови технологии и езици за програмиране. Едуард има опит като софтуерен разработчик и лектор с технологиите .NET и JavaScript. Възпитаник е на Софийски университет "Св. Климент Охридски".
Мая разполага с 10 години опит в разработката на софтуер. Преди да се присъедини към екипа на Академията, тя заема позицията главен софтуерен инженер в Progress, където работи над платформата с отворен код за създаване на iOS и Android приложения – NativeScript. Има бакалавърска степен по компютърни науки и магистърска степен по електронен мениджмънт от Техническия университет в София.
"С отделянето на Телерик Академия като самостоятелна образователна организация преди година знаехме, че основен фактор за нейния успех ще бъдат хората. Затова продължаваме методично да разширяваме екипа си с точните попълнения, които да ни помогнат да изведем обученията и партньорската си програма до следващото ниво", коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

От началото на 2017 г. след рестарта на Телерик Академия, над 300 курсисти са преминали през професионалната ѝ програма, а 30 технологични компании са се присъединили към партньорска ѝ мрежа, сред които са Experian, Uber, Accedia, Telelink, Proxiad, Naxex, Melon, Endava, Komfo, Tick42, ICB, Grafixoft и други.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив