29 Март 2024, 16:53 Днес (11) | Вчера (11)

Пет компании бяха отличени в конкурса "Застрахователи за обществото"6

02 Октомври 2019 08:49 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Албена Алексиева
A+ A-
Последна редакция: 2 октомври 2019, 10:52

ДЗИ, Алианц България, Булстрад ВИГ, Евроинс и Ай енд Джи Иншурънс Брокерс получиха признанието на гилдията

Четири застрахователни компании и един застрахователен брокер бяха отличени в петото издание на конкурса "Застрахователи за обществото". Наградите бяха връчени снощи на стилна церемония в столицата, организирана от Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери по повод Деня на застрахователя.

На първо място бе класиран проект на "ДЗИ – Общо застраховане"  ЕАД – мобилно приложение E-SOS, което дава възможност за бърза връзка с екипите на 112 и контактите в личния телефон чрез бутона SOS. Приложението подава точна локация до спешни контакти – нещо безценно и потенциално животоспасяващо.

Второто място си поделиха две компании: "Алианц България" - за Allianz World Run, и  ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД - за проекта "Малки великани".
Дружеството "Алианц България" бе удостоено с приза за проекта Allianz World Run – Allianz Bulgaria Team Run, който се провежда за четвърта поредна година и обединява хиляди хора в мисията си да подкрепи нуждаещи се деца от цял свят, като същевременно насърчава физическата активност сред обществото.
"Булстрад ВИГ" пък спечели със своя дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. Тази година компанията е организирала волейболни състезания в 70 училища от 6 града, с участието на над 640 ученици.

Също две компании бяха отличени и на трето място: ЗД "Евроинс" АД – за летен рехабилитационен лагер, и застрахователният брокер "Ай енд Джи Иншурънс Брокерс” ООД – за проекта "Стани безопасен на пътя".
Проектът на "Евроинс" осигури средства за  летен рехабилитационен морски лагер за сирачета с физически увреждания, пребиваващи в Комплекс за социални услуги за деца с увреждания – гр. Самоков.
Инициативата на "Ай енд Джи" представлява олимпиада по пътна безопасност, която има за цел възпитаването на безопасно поведение по пътищата още от най-ранна възраст.

Тази година в изданието на конкурса участваха 17 проекта на 12 компании. Наградата "Застрахователи за обществото" цели да отличи съвместните бизнес – социални инициативи, които застрахователните компании и брокери са реализирали през изминалата година и са помогнали за подобряване на условията на труд и устойчивост чрез съвместните усилия на компаниите и техните партньори.

Денят на застрахователя беше почетен от Застрахователния регулатор, от цялата застрахователна гилдия в лицето на висшите мениджъри на застрахователните и брокерските компании, на Гаранционния фонд и на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи,  както и от представители на академичната общност.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8091
GBP 2.4796 2.4887 2.2872
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив