19 Април 2024, 20:17 Днес (10) | Вчера (11)

Застраховател е новият генерален спонсор на руския Болшой театър

18 Септември 2019 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 септември 2019, 10:03

Застрахователят е активен поддръжник на културата и изкуството в Русия и редовно подкрепя и финансира различни събития

Руската застрахователна компания "Ингосстрах" и един от най-значителните в света театри за опера и балет – Държавният академичен Болшой театър на Русия подписаха договор за сътрудничество през новия 244 театрален сезон. Според договора, застрахователят получава статута на генерален спонсор на театъра.
В рамките на сътрудничеството страните планират, освен осъществяване на основната им дейност, още и реализацията на проекти за развитие на театралното изкуство в Русия. В плановете на "Ингосстрах" е организиране на мащабен федерален проект, в рамките на който артистите на Болшой театър ще играят на множество сцени в различни руски региони. Застрахователят ще финансира и проекта "Болшой – за децата", чиято цел е да запознае младите зрители с изкуството, с богатата история на Болшой театър и с културното наследство. "Ингосстрах" планира да учреди специална премия, която ще бъде връчвана на представители на Болшой  театър за изключителни постижения в театралното изкуство.
"Болшой театър на Русия винаги е бил и остава един от главните символи на високото изкуство, над 240 години той формира развитието на операта и балета в целия свят. Възможността да поддържаме Болшой театър е огромна чест за "Ингосстрах". Сътрудничеството ни демонстрира активността на компанията в развитието на обществено значими културни инициативи в Русия, както и отговаря на възгледите ни за ролята на социално отговорния бизнес в живота на обществото", коментира по повод споразумението генералният директор на "Ингосстрах" Михаил Волков.
Застрахователят е активен поддръжник на културата и изкуството в Русия и редовно подкрепя и финансира различни събития на федерално и регионално нива - "Ингосстрах" има партньорски отношения с Държавния музей на изобразителното изкуство "А.С.Пушкин", Държавния Ермитаж, Държавната Третяковска галерия, Държавния Руски музей, Държавния исторически музей, Музея за съвременно изкуство "Гараж".
Ежегодно компанията застрахова над 1000 изложби – всяка втора изложба е застрахована в "Ингосстрах".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив