19 Април 2024, 00:31 Днес (0) | Вчера (11)

Столична община дигитализира Архитектура и градоустройство

25 Април 2017 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 април 2017, 09:37

Въведената технологична система обединява процесите и информацията по управление на административните актове в 24 районни администрации

Столична община подобрява услугите за граждани и бизнес в направление "Архитектура и градоустройство". Вече всеки гражданин или фирма ще може да получава по-бързов единен формат всички необходими административни актове по отношение на Разрешения за строеж, Разрешения за поставяне и Удостоверения за въвеждане в експлоатация. Това става възможно след проект по въвеждане на цялостна технологична платформа за управление на административния процес в Направление Архитектура и градоустройство, изградена от българската геоинформационна компания Мапекс. Платформата обединява необходимата информация и административни документи и позволява ефективно управление на процесите в областта на устройството на територията във всички 24 районни администрации.

Като част от проекта, Мапекс предоставиха комплексни услуги на Столична община - бизнес анализ, консултиране, разработка на софтуерни и интернет приложения, внедряване на технологични решения, тестване и сега последваща поддръжка.

Въведената технологична система обединява процесите и информацията по управление на административните актове в 24 районни администрации към Столична община. Чрез осигуряване на оперативна съвместимост на регистрите за Разрешения за строеж, Разрешения за поставяне и Удостоверения за въвеждане в експлоатация най-голямата община в България ще постигне комплексно административно обслужване и ще може да предоставя по-голямо разнообразие от услуги на гражданите и бизнеса. Системата дава възможност да се събира, съхранява и предоставя в електронен вид за използване от администрация, бизнеса и гражданите, цялата необходима информация за конкретна географска единица. Досега различните районни администрации работеха независимо една от друга и без автоматизирани инструменти, което удължаваше работата на служителите и забавяше времето за предоставяне на услуги към гражданите и бизнеса.

Служителите от Направление Архитектура и градоустройство вече имат на разположение три интернет-базирани приложения, които дават възможност за достъп до базата данни и извличане на информация от нея под формата на справки и подходяща визуализация. Интернет-базираният достъп позволява споделяне и достъп до базите данни от районните администрации на Столична община, както и за лесно предоставяне на част от събраната актуална информация в публичното пространство, включително чрез интернет.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив