19 Април 2024, 13:43 Днес (8) | Вчера (11)

Наръчник за финансисти или как да не се прецакаме на свети Валентин

13 Февруари 2014 12:25 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 13 февруари 2014, 12:28
vestifinance.ru

Най-важното: не крийте чувствата си, усмихвайте се, бъдете естествени

Един от наложените по цял свят стереотипи за финансистите е, че са сухари, оперирани от романтичност.

Истината е, че брокери, финансови анализатори, инвестиционни банкери, трейдъри работят твърде много и са заети с изключително отговорни финансови дела, за да имат време за романтични лиготии в чест на измисления ден свети Валентин. В същото време обаче половинките им си умират да бъдат изненадани с нещо екстравагантно, екзотично, неповторимо, скъпо или поне пърхащо романтично за нарочения за ден на влюбените – 14 февруари.

Малцина са онези, които носят в себе си купонджийското, като героя във филма "Вълкът от Уолстрийт" и могат да си го позволят.

Ето защо изданието Business Insider, заедно с експерти от сайта за делови мъже InsideHook, обяви списък с препоръки, които би трябвало да помогнат на бизнес мъжете да не прецакат връзката си точно в деня на влюбените.

За българите, разбира се, тези препоръки са излишни, но все пак ако някой желае да свери часовника си, ето няколко идеи:

Създайте впечатление, че имате ясен план за празника, иначе ще го състави Тя
Убедете се отрано, че любимата знае, че имате план за 14 февруари. Това не означава непременно да имате такъв, нито пък да си блъскате главата месеци преди това. Просто ще си осигурите спокойствие и нагласа, че всичко е под ваш контрол.

Впечатленията струват много повече от подаръците
Жените си умират да ги поканите на необичайно място. Даже понякога тази изненада е по-ценна от скъп подарък. Да купите вещи – ще се изхабят, скъсат, счупят, използват и пр.(да купите бонбони – ще се изядат, да създадете спомени – безценно и вечно! Е, внимавайте с необичайността на мястото, все пак.

Също добър подход е да смените мястото на срещата в последния момент. Създава леко напрежение и обещание за приятна изненада, както и че мъжът е Мъж и държи нещата под контрол.

Не канете вегетарианка в ресторант тип "Майстор Миро"
Детайлите са нещо, което финансистите педантично проучват в своя професионален живот.. и нерядко забравят в личния. Ако сте в началото на вашата връзка, проучете месоядна или тревопасна е вашата Жулиета, за да не ви обвинят, че сте убиец на беззащитни животни!

Ако пък възлюбената ви отказва категорично всякакви десерти, ще е връх на глупостта да поднесете, например, скъпи бонбони, ако ще да са и от най-реномирания швейцарски магазин.

И пак...детайлите!
Ако Тя никога не слага обеци или гривни – не си трошете парите за скъпо бижу.  Подаръкът най-много да бъде заключен дълбоко в скрина на баба или да бъде преподарен, а вие ще се почувствате като прекаран глупак.

Организация от типа Last Minute е скъпо удоволствие
Ако си мислите, че сте голям баровец и заради името ви в ресторантите ще си умрат да ви резервират най-добрата маса на 14 февруари вечерта – това ще ви струва пари. Много пари. Е, може пък и да сте от хората, за които парите нямат значение. Тогава и този съвет няма значение.
За всички останали – мислете за вечеря навън или за подарък маалко по-рано от Деня, иначе  този любовен празник ще ви се стори солен.

Внимание! Цветята говорят!
Ако приятелката ви е класна дама, а вие и връчите нескопосан букет, ще се сети, че сте го взели от бабата пред супера и...ако не сте свършен, поне сте с крачка назад във връзката си.
Помислете също дали не е алергична към някое цвете, а вие да го кичнете под носа й.
Вижте там дали няма в миналото й някой спомен с бивш и някое цвете, че ще изглеждате като мухъл. Изобщо, това с цветята си е капан. Това не значи, да не носите цвете, в никакъв случай!
Ако сте без въображение, придържайте се към философията, изпитана от векове – червена роза = любов!

Ужас, вече е 14 февруари, 18:00, а нямате никакъв план? Без паника!
Ето предложението на специалистите от InsideHook: потърсете в Google или kulinar.bg  несложна рецепта за приготвяне на спагети. Купете от бакалията до вас продуктите, както  и свещи и цветя. Пригответе спагетите.
Използвайте свещите и цветята, за да създадете романтична атмосфера в къщи.
Вземете от бюрото си листчета или самозалепващи се стикери и напишете на всяко от тях за вашите чувства към Нея. Залепете стикерите там, където Тя ще ви види без усилие. Пуснете любимата и музика и сложете капка парфюм.

Със сигурност усилията ви ще бъдат оценени и възнаградени.
Честит влюбен празник!

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив