20 Април 2024, 02:18 Днес (0) | Вчера (10)

Шестима номинирани за заместник-министър по туризма

11 Юли 2013 17:27 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 11 юли 2013, 17:35

Туристическият бранш изпрати на премиера предложенията си за

След срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с браншовите организации от сферата на туризма, в Министерския съвет постъпиха предложенията за заместник-министър на икономиката и енергетиката, който ще отговаря за туризма. Участниците в срещата миналата седмица приветстваха решението на премиера новият зам.-министър да бъде човек от бранша и изпратиха в срок своите кандидатури.

Предложенията са:
- Бранимир Ботев - председател на НС на Винарска изба "Долината на розите", председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България; член на УС на Национален борд по туризъм, член на УС на "Деловая Россия"- Европа, член на Консултативния бизнес научен съвет при Министъра на земеделието и храните.

Ботев е предложение на: Български съюз по балнеология и спа туризъм; SKAL International; Албена АД; Балкан Холидейс- Лондон; Балкантурист АД ; България Холидейз; Българска голф асоциация; Българска Федерация по ски; Геотехмин ООД; Ивент Дизайн; Институт за анализи и оценки в туризма; КК„Св. Св. Константин и Елена“;
Национален борд по туризъм; Национална асоциация по СПА и Уелнес туризъм; Национална Конфедерация на туристическата индустрия; Национална лозаро-винарска камара; Пирин Голф Холидейз Клуб; Премиер Турс;
Руско-Български Инвестиционен клуб; Солвекс; Съюз „Произведено в България“; Съюз на българската туристическа индустрия; Съюз на икономистите в България ; Съюз на инвеститорите в туризма ; Тера Тур Сервиз ; Тетрареал; Транс Балкан Инвестмънтс ; ТУИ България ; Феърплей Интернешънъл; Българска организация за конгресен туризъм.

- Елена Иванова - председател на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг", Собственик на хотелите „Амфора“ и „Империал“ в Слънчев бряг.

Иванова е предложена от: Българската хотелиерска и ресторантьорска организация; Регионална туристическа асоциация – Родопи; Съюз на собствениците Слънчев бряг; Съюз на хотелиерите – Златни пясъци; Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в гр.Казанлък; Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите регион Североизточна България, област Добрич; Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите; Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Русе; Съюз на инвеститорите в туризма; Български съюз по балнеология и спа туризъм; Съюз на българската туристическа индустрия; Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград; Регионално сдружение на БХРА в гр. Благоевград.

- Валери Стоянов - зам.-изпълнителен директор на ИА "Военни клубове и военно почивно дело" в МО. Бил е прокурист и член на СД на "Хемусхотелс" АД, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, член на СД на "Слънчев бряг" АД, управител на "Интерхотел Гранд хотел София".

Стоянов е предложен от: Асоциация на Екскурзоводите в България; Българска туристическа камара; Председател на УС на Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия; Съвет по туризъм – Ловеч; Национална асоциация за Детски и Младежки туризъм; Съюз на хотелиерите „Златни пясъци“; Софийски туристически район; Съвет по туризъм – София; Бургаска регионална туристическа организация; Варненска асоциация на туроператорите; Сдружение „Хотелиери, ресторантьори, търговци“ – Чепеларе ; Софийски туристически клъстър.

- Анелия Крушкова - бивш председател на Агенцията по туризма и бивш зам.-министър на транспорта, била е съветник на министъра на държавната администрация, управител на болница "Токуда" и управител на спедиторски компании.

Крушкова е предложена от: Български съюз по балнеология и спа туризъм; Съюз на българската туристическа индустрия; Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград.

-Славка Бозукова - главен редактор и изпълнителен директор на „Стандарт.

Бозукова е предложена от: Български съюз по балнеология и спа туризъм; Съюз на българската туристическа индустрия.

- Алекс Орешков - доктор по география на туризма в БАН, магистър "Туризъм и хотелиерство" от СУ, управител на хотел "Лъки Банско". Управлявал е и Хотели "Принцес", Хотел "Берлин Парк", Хотел "Скай Уей". Член е на Българската туристическа камара. Бил е директор Човешки ресурси на Шератон София Хотел Балкан, началник управление “Национална туристическа политика" в МТТ, бил е директор на Българския национален туристически офис в Лондон.

Орешков е предложен от: Асоциация на специализираните експерти в туристическа индустрия; Българска туристическа камара; Асоциация на българските туроператори и туристически агенти.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив