18 Април 2024, 22:21 Днес (11) | Вчера (11)

Горанов изнудвал Бъчварова като не отпускал пари за пенсиониращи се полицаи?

14 Октомври 2015 12:02 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 октомври 2015, 10:31
Под лиценза на creativecommons

Отказът от МФ да изплати исканите суми за обезщетения на пенсиониращите се полицаи и служители на МВР бе определен като: "Форма на изнудване от страна на Министерство на финансите спрямо МВР"

Това определение даде Борислав Мазнев - зам.- председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР пред БНР.

Припомняме, преди дни от ръководството на министерството поискаха 21 милиона лева допълнително за изплащането на обезщетения на пенсионирани служители. Това стана след срещата на премиера Бойко Борисов с командващия ВВС ген. Румен Радев, когато премиерът обеща, че ще бъдат заделени малко повече пари за военната ни авиация.

"Тези хора са започнали работа в МВР при едни условия и договорни отношения и смятаме, че тези условия трябва да бъдат спазвани", коменитра Мазнев.

Според него, всяко протакане от страна на Министерство на финансите за изплащане на тези задължения, води до допълнително натрупване на разходи в Министерство на вътрешните работи, респективно на държавата.

По повод думите на министър Бъчварова, че е почти готов план за административна реформа, Мазнев коментира, че синдикалните организации в системата не били запознати.

"Въобще не е обсъждано с нас това нещо. По никакъв начин синдикалните организации в МВР не са участвали в изготвянето на този план и определянето на служителите, които ще минат към Закона за държавния служител и ще бъдат определени като административни", каза Мазнев.

Той заяви, че ежедневно около 10 служители във всяка една дирекция на МВР подават заявления за напускане или пенсиониране. Според него това ще доведе до допълнителен колапс на Министерството поради липса на човешки ресурс, който да работи.

"При така очертаващите се промени в Министерството особено при отношение на компенсиране на служители при пенсиониране и напускане на системата, не виждам как МВР ще бъде атрактивен и ще предлага атрактивна работа за млади хора. Не виждам алтернатива за развитие на МВР. Очакваме броят на служителите, които напускат, да бъде увеличен в следващите 2 месеца", каза председателят на един от 6-те синдиката в МВР.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив