29 Март 2024, 01:04 Днес (0) | Вчера (11)

Връчват приза на най-добрите в застраховането и осигуряването след броени часове

17 Май 2016 13:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 май 2016, 13:05
Архив, 2009 г.

За първи път в рамките на годишните награди ще бъде връчен приз "Застрахователен брокер на годината"

След броени часове ще станат носителите на приза "Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината". Днес Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) ще обявят за осма поредна година кои са компаниите, удостоени с традиционните годишни награди в бранша.

През 2016 г. към Организационния комитет на наградите се присъедини Българската асоциация на застрахователните брокери, която ще връчи за първи път в рамките на годишните награди "Застраховател на годината” наградите в категория "Застрахователен брокер на годината”.

Награди ще бъдат раздадени в следните категории:

Застраховател на годината – Общо застраховане;
Застраховател на годината – Животозастраховане;
Най-динамично развиващо се застрахователно дружество;
Пенсионноосигурително дружество на годината "Допълнително задължително пенсионно осигуряване”;
Пенсионноосигурително дружество на годината "Допълнително доброволно пенсионно осигуряване”;
Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество;
Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане;
Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане;
Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество.

Победителите ще бъдат определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база обективни показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др. Наградените дружества ще получат грамоти и пластики, изработени от художника Андрей Янев.

Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски” ще връчи за 18-та поредна година персонални специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване, както и за застрахователно посредничество.

Част от критериите за оценка на фондацията са кандидатите да имат професионално признати образователни и научно-приложни (за академичните среди) постижения, да имат значителна обществена ангажираност и принос за развитието на българското застраховане и осигуряване като теория и практика, включително в законодателни инициативи, донорски програми, социални и управленски практики, подпомагане реализирането на академични и квалификационни програми, и др.
   
Сред официалните гости на събитието ще бъдат председателят на Сметната палата Цветан Цветков, председателят на Фискалния съвет проф. Борис Грозданов, председателят на НОИ Бисер Петков, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на Икономическия и социален съвет проф. д-р Лалко Дулевски, зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Владимир Савов, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание Хасан Адемов. Церемонията ще събере на едно място топ мениджъри на застрахователни компании, банки, пенсионни дружества, представители на държавните институции, на научните и академичните среди.

ИНСМАРКЕТ е традиционен медиен партньори на събитието.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив