29 Март 2024, 10:01 Днес (2) | Вчера (11)

БСК: Не е ясно за какво е нужно прекрояване на бюджета

28 Юли 2014 16:04 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 28 юли 2014, 15:51
Булфото

Не мога да кажа за какво е необходима актуализация на бюджета. Това каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев по повод предстоящото утре обсъждане на ревизия на бюджета в Народното събрание

"Актуализацията трябваше да бъде публикувана, да бъде разгледана в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Трябваше да видим какви политики смятат да се провеждат чрез тази актуализация, предаде БНР.

Ние искахме еднократно да бъде променен бюджетът на НЗОК, при уговорката, че това е последното увеличение на средствата и следващото изменение на бюджета трябва да бъде придружено с реформи. Така че трудно бих могъл да ви кажа за какво се нуждаем от актуализация на бюджета.

Мисля, че и лидерът на партията ГЕРБ, и другите лидери на партии казаха, че няма да се ползват публични средства за покриване на недостига на ликвидност в КТБ. Смятам, че те са хора, които държат на своята дума и не би трябвало публичните средства да се насочват към лекуването на подобни тежки болести, които имат и пазарно решение", заяви Данев.

По-рано днес от Реформаторския блок заявиха, че са против ревизия на бюджета на държавата. Според председателя на СДС Божидар Лукарски в този вид, в който е предлагана актуализацията, тя не върши работа. Актуализацията трябва да бъде сведена единствено до компенсация на дефицита в бюджета на НЗОК, за да не пострадат пациентите и здравното и лекарското съсловие, срещу които се извършва откровен рекет, подчерта Лукарски.

Той допълни, че това се получава като на пациентите се обяснява, че няма пари за лекарства, а на лекарите и здравните работници се обяснява, че няма пари за заплати.

Реформаторският блок вижда единствения изход от икономическата криза в провеждането на дълбоки реформи във всички сфери на политиката и икономиката. Всяка нова актуализация на бюджета е нова кражба и ще натовари всеки работещ българин с 1 100 лв., каза в заключение Божидар Лукарски.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив