25 Април 2024, 16:41 Днес (12) | Вчера (12)

„Легналите полицаи“ бавят автобусите във Варна с 10 минути на курс

14 Ноември 2012 10:56 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 14 ноември 2012, 11:07
bnr.bg

Изкуствените неравности по пътищата вдигали и разходите за гориво на превозвачите

„Легналите полицаи“ нарушават ритъма ни на работа, коментираха пред варненското издание „Черно море“ от фирмите, които обслужват градския транспорт във Варна. Изкуствените неравности по пътищата на града бяха поставени по министерска повеля, но много скоро след това стана ясно, че пречат на линейките. Шофьорите пък масово се жалват, че ограничителите на скоростта нарушават „зелената вълна“ на светофарите и затормозяват трафика дори по Околовръстното. Оказа се, че т. нар. легнали полицаи бавят и градския транспорт.

Според изпълнителния директор на общинския превозвач Веселин Михайлов понякога заради тях автобусите губят до 8 - 10 минути на курс. Това затруднява изпълнението на разписанието, твърди шефът на „Градски транспорт“. Той призна, че най-големи затруднения срещат водачите по линия №12. Нейният маршрут минава по Околовръстното, което иначе би трябвало да изпълнява функцията на скоростна отсечка. От дружеството изтъкват, че заради „легналите полицаи“ има риск от забавяне и на територията на „Владиславово“.

Изкуствените неравности на уличното платно никак не ни улесняват, потвърдиха и от „Транстриумф холдинг“. Шофьорите все пак успяват да наваксат изоставането, за да не излизат от разписание, но ограничителите на скоростта ни изправят и пред друг сериозен проблем – заради тях се повишават разходите за гориво. На фона на непрекъснатото поскъпване на горивата, което увеличава загубите ни, това е допълнителен товар за превозвачите, уточняват от частната компания.

Независимо от тези негативни ефекти ограничителите на скоростта имат за цел да предотвратят войната по пътищата. Тяхното монтиране бе наредено директно от вътрешното министерство в отговор на призивите на родителите на деца – жертви на катастрофи.

На прага на зимата обаче община Варна е изправена и пред нелеката задача да запази „легналите полицаи“, които още при първия сняг могат да бъдат пометени от снегорините. За да се съхранят съоръженията, бяха монтирани сигнални колчета, които да предупреждават шофьорите на машините, че под преспите има изкуствени неравности.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив